Min 4-årige har tegnet en tegning af en kattedreng som har fået 2 medaljer for at “kæmpe mod 10.000 kineserbørn - og vinde!”.

Er min datter racist nu?

  • SorteKaninMA
    link
    fedilink
    arrow-up
    5
    ·
    10 months ago

    lol

    Nu har jeg ikke selv børn men min umiddelbare tanke er at alle småbørn er racister - jeg tror desværre det er en tendens vi får fra naturens side som man skal aflære efterhånden som man vokser op.

    • Underbroen
      link
      fedilink
      arrow-up
      4
      arrow-down
      1
      ·
      10 months ago

      Baseret på mine egne to små anekdotiske beviser er vi født uden at tænke over den slags forskelle. Vi bliver først racister når vi opdager forskellene (læs: når de bliver italesat positivt eller negativt af voksne eller større børn). Jeg gætter på skolealderen er der for alvor tager fart.

      Min 4 årige kunne godt finde på at slås mod kineserbørn, men jeg er ikke sikker på, han vil vide hvad det betyder “racemæssigt” betyder.

      • SorteKaninMA
        link
        fedilink
        arrow-up
        2
        arrow-down
        1
        ·
        10 months ago

        “Racist” er måske også det forkerte ord. Det er heller ikke fordi jeg har endegyldigt bevis for det og jeg er ikke ekspert. Men jeg tror vi fra naturens side har en tendens til xenofobi.

        Det er ikke så overraskende. Mennesket er på toppen af fødekæden. Hvad har historisk (og forhistorisk) været den største trussel? Andre mennesker, især fremmede mennesker. Men det er en fare som vores primathjerne vurderer alt for højt i nutiden og som desværre leder til racisme og intolerance og den slags.

    • KlorofylMA
      link
      fedilink
      arrow-up
      2
      arrow-down
      1
      ·
      10 months ago

      Mine unger har nu aldrig tillagt mennesker med anden hudfarve end hvid nogen særlig betydning. Andet end at de fx kommer fra Afrika eller Indien. Men et eller andet sted tror jeg du har ret. Det har gennem tiden været essentielt for ens overlevelse at være yderst skeptisk overfor andre grupper, da krig og ødelæggelse altid har været et vilkår for kampen om ressourcerne ( måske på nær da landbruget blev opfundet ).

      Så pointen er måske er børn ikke skal lære at mennesker med en anden race skal ses som en anden gruppe.

      Vi har dog læst både Tom sawyer og huckle berry finn af Mark Twain, hvor i ordet neger optræder sindsygt mange gange. Så nu bruger de desværre ordet uden rigtig at forstå at resten af verden ikke bryder sig om det. Og min lille datter på 5 år tror vi har akvariet fuld af neger-fisk. ( Neon-fisk ).