Min 4-årige har tegnet en tegning af en kattedreng som har fået 2 medaljer for at “kæmpe mod 10.000 kineserbørn - og vinde!”.

Er min datter racist nu?

  • Underbroen
    link
    fedilink
    arrow-up
    4
    arrow-down
    1
    ·
    10 months ago

    Baseret på mine egne to små anekdotiske beviser er vi født uden at tænke over den slags forskelle. Vi bliver først racister når vi opdager forskellene (læs: når de bliver italesat positivt eller negativt af voksne eller større børn). Jeg gætter på skolealderen er der for alvor tager fart.

    Min 4 årige kunne godt finde på at slås mod kineserbørn, men jeg er ikke sikker på, han vil vide hvad det betyder “racemæssigt” betyder.

    • SorteKaninMA
      link
      fedilink
      arrow-up
      2
      arrow-down
      1
      ·
      10 months ago

      “Racist” er måske også det forkerte ord. Det er heller ikke fordi jeg har endegyldigt bevis for det og jeg er ikke ekspert. Men jeg tror vi fra naturens side har en tendens til xenofobi.

      Det er ikke så overraskende. Mennesket er på toppen af fødekæden. Hvad har historisk (og forhistorisk) været den største trussel? Andre mennesker, især fremmede mennesker. Men det er en fare som vores primathjerne vurderer alt for højt i nutiden og som desværre leder til racisme og intolerance og den slags.