Undskyld for dårlig dansk. Jeg kan ikke stave og kender ikke bogstaverne æ og ø.

Jag tycker organisationen av de communities här kan förbättras. Just nu finns det gemenskaper för fedditdk (antagligen för metadiskussion om forumet), nyheter (självklar), statistik (dataisbeautiful?) och Danmarks storstäder. Var postar man då t.ex. övriga diskussioner, memes, fejka historier, dumma turistfrågor, bilder på prislappar och allt annat som finns på /r/Denmark? Det blir snabbt stökigt om allt krimskrams hamnar i /c/fedditdk, särskilt när Lemmy saknar ett flairsystem. Det funkar förstås att bannlysa sådant innehåll men jag tror inte forumet blir en bra ersättning för Reddit om stordelen av det som finns på /r/Denmark inte är tillåten här.

För övrigt så tycker jag att memes-communityt här bör heta “dankmark”.

  • @SorteKaninMA
    link
    7
    edit-2
    11 months ago

    Selvfølgelig skal der flere fællesskaber (læs: subreddits) til. Når det er sagt så betyder det ikke så meget når der er så få indlæg. Man kan sagtens følge med i alle indlæg der bliver lavet på Feddit.dk uden at inddele dem meget indtil videre.

    Men jeg har intet imod at tilføje flere fællesskaber. Vi skal selvfølgelig bare blive enige om nogle navne. De få jeg har lavet indtil videre var mest bare for at prøve det af.

    • @President_PyrusM
      link
      dansk
      1011 months ago

      Men skal vi ikke passe på med at lave for mange fællesskaber på feddit.dk. Det giver vel ikke meget mening at lave for eksempel en technology@reddit.dk når technology@lemmy.ml allerede findes? Husk på at danske subreddits generelt dør en hurtig død af inaktivitet. Måske er det bedre af holde feddit.dk til danske forhold.

      • @SorteKaninMA
        link
        dansk
        811 months ago

        Ja, man kan også bare gøre det efter behov. Det er klart at technology@lemmy.ml foregår på engelsk. Hvis der pludselig kommer en strøm af indlæg omkring teknologi på dansk på Feddit.dk, så giver det mening at splitte det ud i et nyt fællesskab.

        Ligesom da /r/Denmark blev bombarderet med lønsedler for nyligt. Det bør Feddit.dk kunne håndtere bedre med et dedikeret fællesskab til den slags indlæg.

        • AndreasOP
          link
          511 months ago

          Håller med, jag uttryckte mig skojigt i inlägget ovan (för att det känns lite rart att en svensk kommer till ett danskt forum och säger till dem hur de ska ordna saker och ting) men jag menade inte att feddit.dk ska skapa ytterligare några kloner av de mainstream communities som technology@lemmy.ml utan communities fokuserade på danskt innehåll. Kanske nåt slags /c/spørgefeddit eller “casual conversation” till att börja med? Det blir en hönan och ägget situation om man skulle locka fler till att posta här men det finns ingen gemenskap för det de vill posta, så de får intrycket av att det inte är tillåtet här och åker tillbaka till Reddit.

        • @President_PyrusM
          link
          dansk
          411 months ago

          Hvis der begynder at komme en strøm af samme slags indlæg, så kan det godt være at det giver mening ja. Men før det kommer til at ske, kræver det nok at vi får folk fra /r/Denmark til at flygte herover.

            • @President_PyrusM
              link
              dansk
              210 months ago

              SkibDen virkede ikke særlig tilfreds med det. Ærgerligt.

              • humanplayer2
                link
                fedilink
                dansk
                310 months ago

                Ha, nej, denne gang røg den under reglen for reposts og irrelevant. Lol.

        • @gloriousspearfish
          link
          dansk
          411 months ago

          Hvordan kører du egentlig serveren @SorteKanin? Er det en lejet server eller noget du kører hjemme hos dig selv?

          Jeg tænker på at hvis populariteten stiger drastisk, så kan det begynde at være ikke så ubetydelige omkostninger ved at køre den. Og måske skal der tænkes high availability, backup, load balancing osv på et tidspunkt.

          Det jeg prøver at sige er, at du må sige til hvis du får brug for noget insamling til omkostningerne ved at drive den. Patreon eller en MobilePay box kunne være en mulighed.

          • @SorteKaninMA
            link
            dansk
            511 months ago

            Lige nu lejer jeg en VPS. Det virker for risikabelt at hoste den derhjemme selv. Det er dog stadig meget billigt. Og der er større instanser som ikke bruger særlig meget computerkraft også.

            • @President_PyrusM
              link
              dansk
              511 months ago

              Som @gloriousspearfish@feddit.dk også skriver virker det som en god løsning. Men måske ville det også give mening med en form for decentral backup på længere sigt? Husk i hvert fald at sige til, hvis du har brug for at vi smider en skilling i din retning hver måned senere hen :)

              • @letraset
                link
                dansk
                410 months ago

                Yes, også villig til at smide en skilling pr. måned, hvis der bliver behov for det på længere sigt.

            • @gloriousspearfish
              link
              dansk
              311 months ago

              Det lyder som en god løsning med en hosted VPS. 😊

      • @FIST_FILLET@lemmy.ml
        link
        fedilink
        dansk
        711 months ago

        jeg synes helt klart at det lyder mest sundt for platformens vækst, hvis vi (indtil videre) holder alt dansk indhold samlet under ét “community” (dvs. feddit.dk@feddit.dk). der er ingen grund til at tilføje endnu et opsætningstrin (på en tjeneste der i forvejen ikke er særlig nybegynder-venlig) for nye brugere, for at de også får opslag der omhandler “Nyheder” eller hvad man nu ellers har af separate communities

        men jeg er selv en nybegynder her, så det kan være at jeg tager fejl!

        • AndreasOP
          link
          dansk
          311 months ago

          Tänkte föreslå precis detta i början, att slå ihop allt under en community “danmark@feddit.dk” är bäst för nybörjare (det speglar ju /r/Denmarks befintliga struktur) men visste inte om @SorteKanin@feddit.dk är villig att lägga ned Nyheder, Statistik och storstadsgemenskaperna.

          • @SorteKaninMA
            link
            dansk
            411 months ago

            Jeg synes ikke der er nogen grund til at fjerne de fællesskaber der er der nu. Men vi kan sagtens blive enige om at poste det meste indhold indtil videre i /c/fedditdk