Vi skal til at gå fra en knivblok til en knivmagnet for at skaffe lidt mere plads på køkkenbordet. Hvilke overvejelser skal vi gøre os og hvordan kan man se om det er en stærk magnet?

  • Tralle
    link
    fedilink
    arrow-up
    3
    ·
    edit-2
    7 hours ago

    Bruger sådan en her fra noyer, den kunne godt have brugt lidt flere magneter i sig.

    Obs på at vand, carbon stål og træ giver lidt sorte mærker hvis man ikke passer på. Bruger du rustfrie vil du ikke opleve det.

    Burde nok snart pudse mine carbon knive lidt op… Det ser da grove ud på billeder.

    • KlorofylMA
      link
      fedilink
      arrow-up
      2
      ·
      5 hours ago

      Hvilken er kulkniven længst til venstre? har været lun på denne længe. Har en anden kulkniv med Shirogami/white paper stål, som jeg elsker. Den er mega let at holde meget skarp.

      • Tralle
        link
        fedilink
        arrow-up
        3
        ·
        edit-2
        5 hours ago

        Det er en mazaki deba i white 2, fiske kniv. Bruger den ikke meget. Hvert fald for lidt.

        Den fine sorte plet er mærkerne efter en tommelfinger der ikke blev vasket af hurtigt nok 🙂

        De tre i midten er fantastiske knive. Hiromoto i super blue, han er desværre stoppet.

        Kender ikke til dictum. Cleancut.se og vores egen max i Ulfborg https://www.japanesenaturalstones.com/ kan anbefales

        • KlorofylMA
          link
          fedilink
          arrow-up
          2
          ·
          3 hours ago

          Dictum har super meget spændende værktøj til træarbejde og snedkeri osv.

          At de også har knive til madlavning er vist lidt bare en side ting.

          Vildt nok at kniven reagere så hurtigt op en finger.

  • Wargi
    link
    fedilink
    arrow-up
    3
    ·
    7 hours ago

    Jeg lavede min selv med magneter fra magnetz.dk og så fræsede jeg en rille i et stykke træ tæt på overfladen. Vær obs på at en del præfabrikerede knivmagnet er har x antal magneter og derfor samme antal knive, selvom ens knive måske er mindre. Overvej også styrken og størrelsen på knivene.

    • LiveFromDKOP
      link
      fedilink
      arrow-up
      2
      ·
      5 hours ago

      Ville meget gerne lave min egen (også så jeg vidste hvor mange magneter der var…), men det er ikke realistisk lige nu tidsmæssigt. Så vores læsning bliver præfabrikeret. Godt obs med antal magneter!

    • LiveFromDKOP
      link
      fedilink
      arrow-up
      2
      ·
      9 hours ago

      Vi ender nok med stål af mere æstetiske årsager, men er obs på at det vil gå ud over knivene.

      • KlorofylMA
        link
        fedilink
        arrow-up
        2
        ·
        7 hours ago

        Synes ikke det er et problem hvis man lige vipper knivsæggen væk fra skinnen inden kan trækker kniven af. Problemet er at gæster aldrig kan finde ud af det, og at det tager 9000 repetitioner før ungerne lærer det. Ligesom med sæben og støbejernspanden.

    • LiveFromDKOP
      link
      fedilink
      arrow-up
      2
      ·
      11 hours ago

      Vi havde faktisk kigget på den, men var i tvivl om magneterne, så godt at høre at magneterne holder! Vi skal (forhåbentlig) kun have den ned igen når vi en dag flytter, så hvis det er største minus kan jeg leve med det :)

  • SorteKaninMA
    link
    fedilink
    arrow-up
    2
    ·
    11 hours ago

    Personligt gør de der magnetholdere mig bare nervøs, så vi har i stedet lavet en løsning hvor vi har knivene i en skuffe, med sådan en her men det tager selvfølelig noget skuffeplads.

    • LiveFromDKOP
      link
      fedilink
      arrow-up
      3
      ·
      11 hours ago

      Ville vi også gerne, men vi har simpelthen ikke skuffeplads til det. Så alt hvad vi kan få væk fra bord, skuffer og skabe prøver vi så langsomt på at få væk.