• vandlaas
    link
    fedilink
    arrow-up
    10
    ·
    1 year ago

    Har to faste hjemmearbejdsdage. Det var et krav fra min side ved ansættelse, da jeg har 50-60 minutter hver vej. Det er for at familielivet kan hænge sammen. Det har vist sig at fungere perfekt. Vi er et meget lille team, hvor vi indbyrdes aftale, hvilke dage vi er hjemme. Nogle uger er jeg hjemmefra alle dage.

    I forhold til effektiviteten, så får jeg lavet klart mest hjemme. Det skyldes dels at her er en ro, som ikke er på kontoret, da vi er en meget faglig afdeling, der sparrer meget i hverdagen. Det giver ikke meget plads til fordybelse. Og så er det faktisk nemmere at sidde på Teams og gennemgå rapporter end at sidde sammen i et mødelokale. Alt i alt er jeg godt tilfreds.

  • UnderbroenOP
    link
    fedilink
    arrow-up
    3
    ·
    1 year ago

    Resume af artiklen: I løbet af pandemien, hvor mange blev tvunget til at arbejde hjemmefra, blev der forventet en revolution i arbejdslivet med øget hjemmearbejde og en bedre balance mellem arbejde og privatliv. Mange så fordelene ved fleksibilitet og undgåelse af daglige pendlerbesværligheder. Imidlertid viser en analyse fra Danmarks Statistik, at niveauet for hyppigt hjemmearbejde næsten er tilbage på præ-pandemi niveau.

    Mens mange private virksomheder har omfavnet hjemmearbejde i en eller anden form, har det offentlige sektor ikke fulgt samme tendens. Færre ansatte i staten arbejder hjemmefra regelmæssigt sammenlignet med den private sektor. En undersøgelse blandt Djøf-medlemmer i den offentlige sektor viser et massivt ønske om mere hjemmearbejde, men det er endnu ikke blevet realiseret i stor skala.

    Selvom hjemmearbejdet ikke har haft den forventede revolution, er det stadig en “new normal” i visse brancher som finans, forsikring og kommunikation, hvor det er mere udbredt end før pandemien. Virksomheder er også ved at finde en mere afbalanceret tilgang til hjemmearbejde, der passer til opgaver og arbejdsforhold. Hjemmearbejdet har ændret vores opfattelse af, hvad det betyder at gå på arbejde, og det digitale arbejdsområde er i konstant udvikling.

    • Grippler
      link
      fedilink
      arrow-up
      3
      ·
      1 year ago

      Jeg elsker også hjemmearbejde, men jeg egner mig absolut ikke til det. Jeg har på ingen måde selvdisciplin nok til at administrere det og ender med at lave alt muligt andet, som jeg meget hellere vil lave, end mit arbejde.

  • UnderbroenOP
    link
    fedilink
    arrow-up
    2
    ·
    1 year ago

    Jeg prøver selv på at sikre, at jeg arbejder hjemme mindst en gang om ugen, bl.a. for at kunne være mere sammen med familien. Samtidig må jeg bare indse, at jeg virkelig ikke får lavet meget når jeg er hjemme, med mindre jeg har en meget konkret opgave, som skal løses. Der går alt for let vasketøj i den og pauserne bliver måske også lidt længere end ellers.

    • EvilCartyen
      link
      fedilink
      arrow-up
      6
      ·
      1 year ago

      Sådan har jeg det også, men min kone er lige omvendt - og meget mere produktiv hjemme end på kontoret. Gæt hvem der er tvunget på kontoret af sin chef.