Vi har en fryser (vi har faktisk 3) der er fyldt med ting vi burde spise… og jeg går hjemme og har god tid i øjeblikket, så…
I dag fik vi stegt flæsk, men i stedet for at stege den på panden stegte jeg skiverne på grill. Og når man nu har tændt grill’en, OG (se ovenfor) det der med fryserne, så fik vi også lige en grill-pølse til.
Tilbehøret var pandestegte grøntsager, kartoffel-røsti og Knorr’s Bearnaise.
Det var ikke det mest avancerede måltid, men det smagte herligt og familien elskede det - what’s not to like? 🙏😄
Bonus-forespørgsel: Jeg har i lang tid fodret en sur-dej, men ender altid med at bage gærbrød da jeg synes surdejsbrød kræver virkelig stor indsats. Har DU en sikker og nem surdejsopskrift, så del gerne et link - tak! 🙏
Det blev leveret tirsdag, men det er først i dag jeg har tid til at nørde med det 🙂
Lækkert. Hvilken kaffekværn har du? Har være på udkig efter en ny og haft øjnene på en fellow ode men da den er fra USA har jeg været på udkig efter noget andet europæisk alternativ så er nysgerrig på hvad andre bruger.
Jeg har selv en Ode by Fellow, som jeg er meget glad for. Den er så dog købt før Trumps anden periode.
Der er jeg også. Jeg har en manuel gammel trespade, den klassiske gamle.
Vil virkeligt gerne have en motoriseret en. Som ikke koster en milliard
De’Longhi KG79 eller KG89 Koster ikke det vilde og er en god kombination af starterkværn og kvalitet. Jeg er for nyligt stoppet med at drikke kaffe (jeg synes det er blevet for dyrt), men min De’Longhi KG79 havde absolut ingen problemer selvom den blev brugt op til flere gange dagligt i 4 år.
Den larmer dog en del og er overhovedet ikke præcis når det kommer til mængden, den sjusser bare tidsmæssigt, så man er bedst tjent ved selv at afveje bønnerne før hver maling.Håndtaget er løst og det er bare en almindelig sekskant det kobles til. Så man kunne vel bruge en passende bit og en lille skruemaskine 😀
En Kingrinder K6. Den er manuel, men jeg kan kun anbefale den.
Kingrinder K6
Tak ☺️ Men tager der ikke lang tid at kværne f.eks 30g som jeg bruger til 2 personer?
Jeg kværner normalt ~22g til filter og det tager ikke lang tid. Jeg har ikke timet det, men jeg tænker under et minut.
Hvis det skal være finere tager det selvfølgelig lidt længere.
Det var alligevel hurtigt
Parterede en kylling i går (Løgismose kylling, kan anbefales) og pandestegte brysterne i smør, olie og frisk rosmarin så de blev gyldne og lækre.
Som tilbehør lavede jeg bønner på tyrkisk maner hvor man steger et finthakket løg og et fed hvidløg klar i rigeligt olivenolie hvorefter man tilsætter friske bønnerstykker (de store flade bønner med bælg og det hele men andre kan sikkert også bruges). En dåse flåede tomater, 1 spsk sukker, lidt salt og vand til det lige knap dækker og så skal de ellers bare simre ca 45 minutter. Helt afsindigt lækkert og mega nemt at lave. Link til lignende opskrift
Desværre fik jeg ikke taget noget billede men havde ris og så min tomat bønnesovs på og gyldenstægt kylling øverst. Mums
Resten af kyllingen, skrov, vinger og lår, kom i ovnen og det skal jeg pille i aften til en tortilla wraps.
Ja de er gode, det er enten dem eller gotenborgs skovkyllinger, men det skal dælme være en måned med luft i budgettet hvis man skal købe dem.
Jeg plejer at koge fond/suppe på skroget. Det er bare sindssygt lækkert at have god fond i fryseren. En risotto på boullionterning er bare ikke det samme.
Løgismose kyllingen er på tilbud til 99 kr og nogle gange mindre og så synes jeg egentlig det er okay. Det mætter langt mere end de der turbokyllinger som kan kan spise en hel af mens de dyre fritgående er et enkelt lår eller bryst helt fint mættende.
Plejer også at rydde hvad der er når de er på bud, så ryger de i fryseren hjemme.
Kylling er noget af det eneste kød jeg køber. Det ophører forhåbentligt når vi får startet på vores hønseprojekt.
Det er ret simpelt: Ingenting, eller jo, måske nogle syltede agurkeskiver, for jeg er i gang med en mindre faste.
Jeg er lige midt i en flytning, og jeg har ikke lige fået sat mit internet op endnu. Det har ikke lige været prioriteten endnu. Og som nogen af jer jo ved, så kører botten fra min raspberry pi, som jo ikke lige fungerer uden internet.
Jeg fik nøglerne i dag, så jeg har været i gang med at flytte alt mit lort i dag, uden meget energi til at lave mad. Til frokost blev det derfor en kebabboks fra det lokale pizzeria, som jeg har besøgt lidt for flittigt på det seneste. Det er nu alt for lang tid siden jeg sidst fik mig en kebabboks, som jo ellers er en dejlig lækker og snasket sag!
Til aftensmad fik jeg dog købt mig en frysepizza hos Rema, så jeg kunne teste at jeg fik sluttet ovnen ordentligt til. Det lykkedes over alt forventning ;)
De næste par dage bliver det nok heller ikke til de store kulinariske kreationer, da jeg stadig mangler en god del. Mon ikke at pizzeriaet får et par besøg mere.