• TDCN
    link
    fedilink
    arrow-up
    5
    ·
    edit-2
    2 days ago

    Parterede en kylling i går (Løgismose kylling, kan anbefales) og pandestegte brysterne i smør, olie og frisk rosmarin så de blev gyldne og lækre.

    Som tilbehør lavede jeg bønner på tyrkisk maner hvor man steger et finthakket løg og et fed hvidløg klar i rigeligt olivenolie hvorefter man tilsætter friske bønnerstykker (de store flade bønner med bælg og det hele men andre kan sikkert også bruges). En dåse flåede tomater, 1 spsk sukker, lidt salt og vand til det lige knap dækker og så skal de ellers bare simre ca 45 minutter. Helt afsindigt lækkert og mega nemt at lave. Link til lignende opskrift

    Desværre fik jeg ikke taget noget billede men havde ris og så min tomat bønnesovs på og gyldenstægt kylling øverst. Mums

    Resten af kyllingen, skrov, vinger og lår, kom i ovnen og det skal jeg pille i aften til en tortilla wraps.

    • Tralle
      link
      fedilink
      arrow-up
      3
      ·
      edit-2
      2 days ago

      Ja de er gode, det er enten dem eller gotenborgs skovkyllinger, men det skal dælme være en måned med luft i budgettet hvis man skal købe dem.

      Jeg plejer at koge fond/suppe på skroget. Det er bare sindssygt lækkert at have god fond i fryseren. En risotto på boullionterning er bare ikke det samme.

      • TDCN
        link
        fedilink
        arrow-up
        2
        ·
        2 days ago

        Løgismose kyllingen er på tilbud til 99 kr og nogle gange mindre og så synes jeg egentlig det er okay. Det mætter langt mere end de der turbokyllinger som kan kan spise en hel af mens de dyre fritgående er et enkelt lår eller bryst helt fint mættende.

        • Tralle
          link
          fedilink
          arrow-up
          3
          ·
          2 days ago

          Plejer også at rydde hvad der er når de er på bud, så ryger de i fryseren hjemme.

          Kylling er noget af det eneste kød jeg køber. Det ophører forhåbentligt når vi får startet på vores hønseprojekt.