Trods ihærdig kampagne for nye kostråd, køber forbrugerne i dag færre bælgfrugter end før rådet om 100 gram om dagen blev indført for to år siden.

  • @leds
    link
    59 months ago

    Jeg vil gerne kunne købe stor forpakninger danske bælgfrugter men det er slet ikke muligt

  • @SorteKaninMA
    link
    49 months ago

    Jeg er for nyligt begyndt at købe ret mange linser. Det virker fint som ekstra “fyld” i en gryderet så man bruger lidt mindre kød.

  • @vandlaasOP
    link
    49 months ago

    Hvor meget tænker I over at spise bælgfrugter?

    Hos os forsøger vi at erstatte så meget kød med bælgfrugter som muligt. Salater med bønner har vist sig at fungere rigtig godt.

    • @Grippler
      link
      4
      edit-2
      9 months ago

      Vi tænker ikke over at spise bælgfrugter specifikt, men på at reducere mængden af kød vi spiser. Om det så er bælgfrugter eller noget andet der bruges er lidt forskelligt. Vi bruger en del kål og rodfrugter i gryderetter. Vi bruger så vidt muligt det vi kan få friskt.

      Generelt er jeg ikke meget til de tørrede bælgfrugter, det bliver bare aldrig rigtig lækkert når jeg forsøger at bruge dem. Konsistensen ender altid med at være lidt melet i det, hvilket jeg hader.

      • @vandlaasOP
        link
        39 months ago

        Konsistensen ender altid med at være lidt melet i det, hvilket jeg hader.

        Helt enig. De kan hurtigt blive udkogt og en kedelig oplevelse. Det kræver øvelse at lave dem perfekte, hvilket jeg endnu ikke har mestrer i en grad, så de er gode hver gang.

    • @KlorofylM
      link
      29 months ago

      Min hustru laver altid salater med bælgfrugter. Vi har også nogle år selv haft dyrket dem. Det er en ret let afgrøde at dyrke selv.

      Må dog erkende at det langt fra hver gang er en direkte erstatning for kød. Men måske en måde at spise lidt mindre kød på.

      • @SorteKaninMA
        link
        29 months ago

        Må dog erkende at det langt fra hver gang er en direkte erstatning for kød. Men måske en måde at spise lidt mindre kød på.

        Og det er også godt. Alt for tit føler folk at de kun har to muligheder: fortsæt med deres nuværende kostvaner eller gå fuld veganer. Der er en midtervej :)

        • @KlorofylM
          link
          29 months ago

          Ja det er der.

          Den eneste grund til at der ofte kommer kød på bordet sammen med, er at vi har en del hjemmeslagtet mangalitza gris i fryseren. Det er faktisk billigere for os at hive noget kød op fra fryseren end det er at handle bønner ;)

  • @ekky43@lemmy.dbzer0.com
    link
    fedilink
    39 months ago

    Personligt for jeg dårlig mave af, at spise linser i længere perioder. Samme med ris.

    Bønner og ærter er jeg til gengæld kæmpe fan af, og de bliver da også brugt godt af.