• mifan
    link
    fedilink
    arrow-up
    3
    ·
    1 year ago

    Der er formentlig mange ting, der spiller ind - og et enkelt udsving i en undersøgelse bør i hvert fald ikke være toneangivende.

    Jeg har siddet i ansættelsesudvalg, hvor vi fik 0 ansøgere. Ingen overhovedet. Det var ret vildt.

    Der er populære og knapt så populære steder at arbejde - tidligere var ofte sådan, at hvis man ville på de højt profilerede afdelinger, så krævede det noget basiserfaring fra de lidt tungere afdelinger, hvor grundlæggende sygepleje er hovedparten. Jeg oplever, at en del af de populære specialer har slækket på kravene til deres nyansatte for at få ansøgere nok - og det giver jo så igen et efterslæb i manglen på ansøgere til de tungere afsnit.

    Mit eget afsnit endte iøvrigt med at blive lukket pga. personalemangel. På 6 år gik vi fra 28+4 sengepladser til 10+0 pladser ganske enkelt fordi folk sagde op og vi ikke kunne få nye, og til sidst nåede vi smertegrænsen.

    Jeg er i øvrigt i regionh, og pt. er der 121 sygeplejerskestillinger slået op. Det tal har jeg set over 250 på et tidspunkt - så der sker udsving. Men vi er selvfølgelig også lige efter sommerferien, hvor en masse nye sygeplejersker er udklækket til jobmarkedet.