• bstix
    link
    fedilink
    English
    arrow-up
    5
    ·
    1 year ago

    Det er lidt farligt at gøre det op som et nøgletal i procent. Hvis der har været færre opslag så giver det jo en højere procent selvom færre er blevet ansat. Det er desuden en ret svag ændring i procent, som måske kun dækker over meget få personer.

    Det er vanskeligt at finde noget konkret på det, for det går tilsyneladende frem og tilbage som vinden blæser. Jeg synes ikke ligefrem at det er positivt at hver femte stilling ikke kan besættes alene fordi det var værre tidligere.

    Der mangler tydeligvis stadig sygeplejersker. Det kan man også konstatere ved at se på ledighedsprocenten for sygeplejersker som er historisk lav. Hver gang en sygeplejerske bliver ansat så bliver der en ledig stilling der hvor vedkommende var ansat før, så nøgletal baseret på antallet af opslag og ansættelser siger absolut intet om problemet.

    • UnderbroenOP
      link
      fedilink
      arrow-up
      3
      ·
      1 year ago

      Præcis. Det jeg prøvede at fremhæve i min tidligere kommentar er den problemstilling, som du beskriver (bedre) ovenfor. Der bliver helt generelt drevet for meget politik i Danmark på for svage statistiske grundlag. Ofte er ændringerne ikke signifikante og falder indenfor den statistiske usikkerhed, så sammenligningerne bliver meningsløse. Men det gør ikke problemet med manglen på sygeplejersker mindre eller at en lønstigning ikke stadig er relevant i den branche.

    • mifan
      link
      fedilink
      arrow-up
      3
      ·
      1 year ago

      Der er formentlig mange ting, der spiller ind - og et enkelt udsving i en undersøgelse bør i hvert fald ikke være toneangivende.

      Jeg har siddet i ansættelsesudvalg, hvor vi fik 0 ansøgere. Ingen overhovedet. Det var ret vildt.

      Der er populære og knapt så populære steder at arbejde - tidligere var ofte sådan, at hvis man ville på de højt profilerede afdelinger, så krævede det noget basiserfaring fra de lidt tungere afdelinger, hvor grundlæggende sygepleje er hovedparten. Jeg oplever, at en del af de populære specialer har slækket på kravene til deres nyansatte for at få ansøgere nok - og det giver jo så igen et efterslæb i manglen på ansøgere til de tungere afsnit.

      Mit eget afsnit endte iøvrigt med at blive lukket pga. personalemangel. På 6 år gik vi fra 28+4 sengepladser til 10+0 pladser ganske enkelt fordi folk sagde op og vi ikke kunne få nye, og til sidst nåede vi smertegrænsen.

      Jeg er i øvrigt i regionh, og pt. er der 121 sygeplejerskestillinger slået op. Det tal har jeg set over 250 på et tidspunkt - så der sker udsving. Men vi er selvfølgelig også lige efter sommerferien, hvor en masse nye sygeplejersker er udklækket til jobmarkedet.

  • UnderbroenOP
    link
    fedilink
    arrow-up
    2
    ·
    1 year ago

    Fra artiklen: “I STAR’s kvartalsvise udgivelser fra september 2021 til og med september 2022 lå andelen af forgæves forsøg på rekruttering for sosu-assistenter mellem 38 og 48 procent. Tilsvarende tal for sygeplejersker lå mellem 43 og 47 procent. Altså endte op mod halvdelen af jobopslagene uden ansættelse. […] Udgivelsen fra juni 2023 viser, at andelen af forgæves forsøg på ansættelse af sygeplejersker er nede på 18 procent, mens det gjaldt 20 procent af opslagene til social- og sundhedsassistenter. Dengang skrev STAR selv en nyhed om, at »rekrutteringsudfordringerne er aftagende«.”

    Det er træls når virkeligheden ikke stemmer overens med ens forhåbninger. Christian Raabjerg Madsen, ordfører for S, mener at det er et fint indblik, men kun et øjebliksbillede og kan derfor ikke bruges til at diktere SVM regeringens politik. Men men men hvad så med alle de andre statistiker, som for jer til at gå i panik og reagere med det samme? Er de ikke også bare et øjebliksbillede, man ikke behøver at reagere på?