Professionelt bagetip: I stedet for at pensle dit bagværk med æg, så prøv mayonnaise i stedet, evt fortyndet lidt med mælk til den rigtige konsistens.
Det lyder måske umiddelbart sært, men tænk over det – mayo er æg og olie, plus lidt eddike, sukker, måske sennep. Det giver en superflot bruning, og man spilder ikke et halvt æg når man f.eks. kun bager en enkelt portion boller.
Jeg kan i hvert fald ikke smage forskel i forhold til en bolle penslet med æg.
Vand burde også være fint, hvis man ikke har mælk. Men jeg er også typen der topper op med rapsolie hvis jeg ikke har helt smør nok til en bageopskrift, i mit køkken er der ingen hellige køer, kun kreative løsninger ;-)
Trikket er at man skal købe en helvedes masse smør når det koster 7 kr pakken til jul, og så spise det i løbet af året. Jeg har stadig omkring 2 kg smør i fryseren :)
Jeg har altid mayo på glas stående, til at lave dyppelse (chilimayo, tartarsauce osv.) eller smøre på brød (umættet fedt i stedet for smør) og en masse andre gode ting.
Det er også ca. 1000 gange bedre med god mayo og god makrel i tomat end en færdigkøbt makrelsalat :-)
Okay, jeg bruger nu ret sjældent mayo, så for mig giver det ikke mening at have en tube stående og fylde. Og så smager en hjemmerørt mayo nu også meget bedre :)
Såeh, fri snak…
Professionelt bagetip: I stedet for at pensle dit bagværk med æg, så prøv mayonnaise i stedet, evt fortyndet lidt med mælk til den rigtige konsistens.
Det lyder måske umiddelbart sært, men tænk over det – mayo er æg og olie, plus lidt eddike, sukker, måske sennep. Det giver en superflot bruning, og man spilder ikke et halvt æg når man f.eks. kun bager en enkelt portion boller.
Vild tanke lol. Gør det noget med smagen? Kunne man blande med vand? 🤔
Jeg kan i hvert fald ikke smage forskel i forhold til en bolle penslet med æg.
Vand burde også være fint, hvis man ikke har mælk. Men jeg er også typen der topper op med rapsolie hvis jeg ikke har helt smør nok til en bageopskrift, i mit køkken er der ingen hellige køer, kun kreative løsninger ;-)
Trikket er at man skal købe en helvedes masse smør når det koster 7 kr pakken til jul, og så spise det i løbet af året. Jeg har stadig omkring 2 kg smør i fryseren :)
Det gør vi også, for 25-35kr er vanvittigt at betale for smør. Og det er hyggeligt at hive en “God Jul”-Lurpak frem i april.
Men jeg er også doven og gider ikke nødvendigvis hente en pakke i fryseren når jeg allerede er godt i gang :-)
Man bruger vel alligevel et æg hvis man også lige skal røre en mayo. Men det lyder nu interessant.
Jeg har altid mayo på glas stående, til at lave dyppelse (chilimayo, tartarsauce osv.) eller smøre på brød (umættet fedt i stedet for smør) og en masse andre gode ting.
Det er også ca. 1000 gange bedre med god mayo og god makrel i tomat end en færdigkøbt makrelsalat :-)
Mayonnaisen er jo ikke nødvendigvis hjemmelavet…
Okay, jeg bruger nu ret sjældent mayo, så for mig giver det ikke mening at have en tube stående og fylde. Og så smager en hjemmerørt mayo nu også meget bedre :)
Jeg vil vædde med at 99 ud af 100 ikke rører deres egen mayo :D
Jeg gør
Måske. Men 99 ud af 100 burde gøre det! Det tager praktisk talt 3 minutter at lave, og det smager langt bedre end det man kan købe.
Har man en stavblender er det sindsygt nemt.
Er man til hvid mayo ala det man køber bruger man bare et helt æg og ikke kun blommen.