• Assensvej
    link
    fedilink
    arrow-up
    2
    arrow-down
    1
    ·
    edit-2
    26 days ago

    kønsidentitet

    Som jeg nævne, ser jeg kønsidentitet som fiktive normer. Vi har fælles besluttet at kvinder er på én måde, og mænd en anden, men det er absurd teater, fordi mænd kan gå med kjoler og kvinder fælde træer. Konceptet “kvinde” eksisterer kun i vores hoved, men der er ingen regler for hvordan en kvinde skal være. Jeg ser kønsidentitet som en tilslutning til en klassisk opfattelse af hvad en kvinde er, men det er kun effektivt i relation til andres opfattelse af hvad en kvinde er. Det er kun sort og hvidt fordi vi gør det.
    Jeg vil ikke have fordomme for hvad en kvinde er. Lad mennesker være lykkelige, som den person de ønsker at være.

    De biologiske parametre er problematiske, fordi pludselig ender vi med de her to kasser, hvor mennesker har parametre fra begge. Er en mand med forhøjet østrogen en mand? Hvor meget østrogen må en mand have? Hvis denne mand også kan lide at gå i kjoler, er manden ikke længere mand? Vil du lave stregen ved kønsorganerne? Okay, men hvad med en kvinde uden livmoder? Hvad med en mand som har genetisk muteret sig til kvindelige kønsorganer, men udover det er “100% mand”?

    • SorteKaninMA
      link
      fedilink
      arrow-up
      6
      ·
      26 days ago

      Men samtidig er der jo et fysisk, biologisk og objektivt køn som deler sig op i mand og kvinde (i 99%+ af tilfældene - ja der er enkelte situationer hvor det er kompliceret pga. diverse kromosomfejl og andre sjældne sygdomme, men det synes jeg ikke skal skygge for den ellers meget klare opdeling i langt størstedelen af tilfældene). Det er jo ikke fiktivt.

      Mener du at kvindesport burde inkludere transkvinder? Tror du ikke det ville resultere i at langt de fleste top-atleter inden for kvindesport ville være transkvinder? Man kan jo spørge: Betyder kvindesport “sport for biologiske kvinder” eller “sport for personer der har kvinde som kønsidentitet”? Når det kommer til sport (som er en fysisk, biologisk præstation) vil jeg personligt umiddelbart hælde til den første definition.

      Man kan stille samme spørgsmål om hvad “kvindeomklædning” og “kvindefængsel” betyder. Jeg tror ikke det giver mening at det udelukkende er køn eller kønsidentitet man kigger på. Det skal nok vurderes fra situation til situation.

      • Assensvej
        link
        fedilink
        arrow-up
        3
        arrow-down
        2
        ·
        26 days ago

        Mener du at kvindesport burde inkludere transkvinder?

        Hvis en transkvinde har haft mere testosteron end en kvinde igennem deres opvækst, har transkvinden en fordel, fordi testosteron giver muskelvækst. Men en kvinde kunne kunstigt indtage testosteron igennem deres barndom, altså doping, og ville være en godtaget deltager af kvindesport? Må en kvinde som spiser kød, og træner hver dag, spille mod en kvinde som ikke gør?

        • SorteKaninMA
          link
          fedilink
          arrow-up
          4
          ·
          26 days ago

          Sådan som jeg ser det er ideen i sport at man skal kunne konkurrere på lige/fair forudsætninger. Spørgsmålet er så hvad vi mener med “fair forudsætninger”. Doping er ikke fair da vi ikke har lyst til at tvinge alle til at tage det for at kunne konkurrere (og det har alle mulige sundhedseffekter som heller ikke er gode). En kvinde der har taget doping er naturligvis ikke kvalificeret, det tror jeg ikke der er nogen der argumenterer for.

          Nogen mener at den testosteron som en transkvinde har haft igennem deres mandlige opvækst udgør en unfair fordel, mens at en kvinde med et naturligt lidt højere niveau af testosteron ikke udgør en unfair fordel. Hvilken diæt en atlet spiser ses heller ikke som en unfair fordel, det er jo trods alt noget man selv kan styre.

          Er der egentlig ikke noget med visse sportsgrene der måler kvinder for testosteron for at sikre at det ikke er for højt? Jeg synes jeg har læst om det på et tidspunkt.

          Jeg synes ikke vi blot kan opgive den biologiske side fuldstændig fordi den har disse udfordringer. Hvis vi gør det kan vi lige så godt afskaffe al kvindesport og så lade alle atleter (mænd, kvinder, trans eller cis og alt andet) konkurrere i samme turnering, men det synes jeg ville være ærgerligt.

          • Assensvej
            link
            fedilink
            arrow-up
            3
            ·
            26 days ago

            Nogen mener at den testosteron som en transkvinde har haft igennem deres mandlige opvækst udgør en unfair fordel, mens at en kvinde med et naturligt lidt højere niveau af testosteron ikke udgør en unfair fordel.

            Hvis en biologisk dreng skifter køn midt i puberteten, hvilken gruppe skal den person så spille i? Jeg går selv ind for en trans-gruppe, hvor man må stikke sig med testosteron alt det man vil, og se fyrværkeriet oplyse vores sports-himmel.

            • SorteKaninMA
              link
              fedilink
              arrow-up
              4
              ·
              26 days ago

              Jeg er ikke sikker, men en separat gruppe for den slags situationer lyder fair nok.