• Assensvej
    link
    fedilink
    arrow-up
    3
    arrow-down
    2
    ·
    26 days ago

    Mener du at kvindesport burde inkludere transkvinder?

    Hvis en transkvinde har haft mere testosteron end en kvinde igennem deres opvækst, har transkvinden en fordel, fordi testosteron giver muskelvækst. Men en kvinde kunne kunstigt indtage testosteron igennem deres barndom, altså doping, og ville være en godtaget deltager af kvindesport? Må en kvinde som spiser kød, og træner hver dag, spille mod en kvinde som ikke gør?

    • SorteKaninMA
      link
      fedilink
      arrow-up
      4
      ·
      26 days ago

      Sådan som jeg ser det er ideen i sport at man skal kunne konkurrere på lige/fair forudsætninger. Spørgsmålet er så hvad vi mener med “fair forudsætninger”. Doping er ikke fair da vi ikke har lyst til at tvinge alle til at tage det for at kunne konkurrere (og det har alle mulige sundhedseffekter som heller ikke er gode). En kvinde der har taget doping er naturligvis ikke kvalificeret, det tror jeg ikke der er nogen der argumenterer for.

      Nogen mener at den testosteron som en transkvinde har haft igennem deres mandlige opvækst udgør en unfair fordel, mens at en kvinde med et naturligt lidt højere niveau af testosteron ikke udgør en unfair fordel. Hvilken diæt en atlet spiser ses heller ikke som en unfair fordel, det er jo trods alt noget man selv kan styre.

      Er der egentlig ikke noget med visse sportsgrene der måler kvinder for testosteron for at sikre at det ikke er for højt? Jeg synes jeg har læst om det på et tidspunkt.

      Jeg synes ikke vi blot kan opgive den biologiske side fuldstændig fordi den har disse udfordringer. Hvis vi gør det kan vi lige så godt afskaffe al kvindesport og så lade alle atleter (mænd, kvinder, trans eller cis og alt andet) konkurrere i samme turnering, men det synes jeg ville være ærgerligt.

      • Assensvej
        link
        fedilink
        arrow-up
        3
        ·
        26 days ago

        Nogen mener at den testosteron som en transkvinde har haft igennem deres mandlige opvækst udgør en unfair fordel, mens at en kvinde med et naturligt lidt højere niveau af testosteron ikke udgør en unfair fordel.

        Hvis en biologisk dreng skifter køn midt i puberteten, hvilken gruppe skal den person så spille i? Jeg går selv ind for en trans-gruppe, hvor man må stikke sig med testosteron alt det man vil, og se fyrværkeriet oplyse vores sports-himmel.

        • SorteKaninMA
          link
          fedilink
          arrow-up
          4
          ·
          26 days ago

          Jeg er ikke sikker, men en separat gruppe for den slags situationer lyder fair nok.