Lidt for click-bait-y overskrift, men interessant problematik og forskning.

Artiklen beskriver den voksende interesse for MDMA-assisteret terapi i Danmark og globalt, især for behandling af PTSD og andre dybtliggende traumer. MDMA, kendt som et party-drug, anvendes her i kontrollerede terapeutiske sessioner for at hjælpe patienterne med at konfrontere og bearbejde deres traumer. Stoffet er ulovligt i Danmark, hvilket tvinger både patienter og behandlere til at operere i et undergrundsmiljø.

Forskning viser lovende resultater, især i USA og Australien, hvor stoffet er blevet lovliggjort til terapeutisk brug for PTSD-behandling. MDMA frigiver serotonin og oxytocin i hjernen, hvilket gør det lettere for patienter at nærme sig traumer uden angst og panikreaktioner. Dette kan potentielt revolutionere psykiatrien, som i øjeblikket finder almindelig samtaleterapi utilstrækkelig for de mest alvorlige PTSD-tilfælde.

Men i Danmark er Lægemiddelstyrelsen forsigtig, idet de påpeger behovet for mere forskning om stoffets virkninger og bivirkninger på lang sigt. Diskussionen om MDMA-assisteret terapi afspejler en bredere interesse i alternative behandlingsformer, hvor nogle oplever, at disse kan tilbyde en mere holistisk og spirituel tilgang sammenlignet med det etablerede sundhedssystem.

  • ArcticDagger
    link
    fedilink
    arrow-up
    2
    ·
    1 month ago

    Yes, det tror jeg bestemt, at du har ret i. Jeg ved med sikkerhed, at ulovlige stoffer er irriterende at benytte som kemiker. De koster voldsomt meget ekstra at købe. Du kan f.eks. købe heroin fra Sigma-Aldrich - kun 224kr for 1 mg! Men så er det også 98% rent. Og så er der en masse papirarbejde når man køber det og hver gang man skal anvende det. Jeg mener endda, at der skal være mindst to til stede, så den ene kan bevidne, at den anden kun tager den mængde de skal bruge (er lidt usikker på dette).

    Min pointe om catch-22 er nok ikke helt korrekt givet, at MDMA er godkendt til medicinsk brug. Jeg tror dog stadig det er besværligt at bedrive forskning med det selvom det i praksis er lovligt

    Men det lyder til, at der også klart er en inerti indenfor feltet. Information ser ud til at have en spændende artikel fra 2022 som jeg endnu kun har skimmet: https://www.information.dk/moti/2022/12/ecstasy-molly-ptsd-medicin-historien-the-love-drug-maaske-kan-hele-psykiske-saar