• CrateDaneOP
    link
    fedilink
    arrow-up
    4
    ·
    1 month ago

    For mange butikker vil det nok bare blive betragtet som en legalisering. I øvrigt kan man jo klare problemet ved bare at spørge alle, eller i hvert fald sætte grænsen højere. F.eks. spørg alle der ligner en under 50 år. Så bliver der vel ikke mange fejl.

    • Pilon23
      link
      fedilink
      arrow-up
      3
      ·
      1 month ago

      Jeg stod selv i butik for en del år siden… Der er godt nok mange der bliver fornærmede over at blive spurgt om ID. Som almindelig lønmodtager kan jeg godt forstå man gerne vil undgå flere fornærmede/sure/svinske kunder hvis muligt (noget der de seneste år vist kun er blevet værre), og så ender man med sådan en balance hvor man spørger hvis man er 90% sikker på at vedkommende kunne være under 18 år. Du bliver let nok svinet til af folk der har haft en dårlig dag, så at spørge en 45-årig om ID giver dig meget gode chancer for en ubehagelig situation

    • TDCN
      link
      fedilink
      arrow-up
      3
      ·
      1 month ago

      Jeg tvivler på at det vil blive set som en legalisering. 10.000 kr er for første gang og bøden stiger derefter. Samtidig er bøden på 25.000kr for tobak. Der er lige kommet en artikkel på DR om at en butik har lukket helt for salg af tobak da han bekymrer sig over hans ansattes mentale sundhed samt at det er mange penge for en lille købmand

      • CrateDaneOP
        link
        fedilink
        arrow-up
        4
        ·
        1 month ago

        Men nu foreslår du jo også at sætte det ned til nul kroner, og så tusind kroner anden gang. Kontrollerne sker jo ikke særligt ofte, så det vil være svært at fange den samme butik flere gange.

        • TDCN
          link
          fedilink
          arrow-up
          3
          ·
          1 month ago

          Fair point. Det var også mest ment som et eksempel, hovedpointen var at gøre bøden lidt mere proportionel med forseelsen.