Artiklen fra Politiken diskuterer tendensen til, at udenlandske kapitalfonde investerer milliarder i mikrolejligheder i Danmark, især i København. Disse små boliger på typisk under 40 kvadratmeter henvender sig primært til studerende og unge professionelle, der ønsker at bo alene. Dog møder konceptet skepsis blandt boligsøgende, da de høje huslejer ofte ikke står mål med den begrænsede plads, og kun en lille del af befolkningen foretrækker så små boliger. Eksperter bekymrer sig også over de langsigtede økonomiske konsekvenser, da mange unge bruger det meste af deres indkomst på leje uden at kunne spare op til at eje deres eget hjem i fremtiden.

  • CrateDane
    link
    fedilink
    arrow-up
    4
    ·
    2 months ago

    Eksperter bekymrer sig også over de langsigtede økonomiske konsekvenser, da mange unge bruger det meste af deres indkomst på leje uden at kunne spare op til at eje deres eget hjem i fremtiden.

    Det virker som en underlig indvending. Langt de fleste studerende kan ikke spare op til en ejerbolig alligevel. Ikke at det gør det bedre at kapitalfonde forsøger at flå dem.