• @dolle
    link
    83 months ago

    Vigtigt indspark i debatten. Det kræver virkelig entydig evidens hvis man vil påstå noget andet, for stort set alle andre rusmidler som man i tidens løb har gjort ulovlige til ikke-medicinsk brug har fundet vej til det sorte marked.

    Det eneste jeg savner i debatten er, at vi ikke kun fokuserer på de to metrikker der hedder kriminalitet og folkesundhed, men at man også anerkender at de positive effekter som folk får ved at indtage rusmidler er legitime. Ved at fratage folk muligheden for at indtage disse også fratager dem muligheden for den nydelse. Nogen gange virker det til, at når det kommer til rusmidler, så er det kun legitimt at indtage dem hvis de rent faktisk har en gavnlig effekt på dit ædruelige arbejdsliv. Indtagelse af cannabis skal forsvares ved, at det kan have gavnlige effekter hos folk med angst, eller at det kan hjælpe dem med søvn. Indtag af psykedeliske stoffer skal forsvares ved, at de kan afhjælpe depression. Indtag af MDMA skal forsvares ved, at det kan afhjælpe PTSD. Alt dette er også vigtige faktorer, men er det ikke også i orden at indtage et rusmiddel alene af den simple årsag at det er sjovt, at det føles godt, og at det giver dig glæde i livet? Så længe at man er indforstået med risikoen, og så længe at vi som samfund gør hvad vi kan for at holde helt unge mennesker fra det, så ser jeg ikke noget problem i, at voksne mennesker indtager rusmidler alene for at have det sjovt. Men det frihedsaspekt bliver stort set aldrig fremhævet i den offentlige debat.

    • @ArcticDaggerOP
      link
      43 months ago

      Det synes jeg er en vildt god pointe som jeg ikke tror, at jeg har set formuleret så eksplicit før! Jeg har set mange, der netop nævner, at de gør det, fordi det er sjovt/giver dem nydelse, men ikke dét at lave forbindelsen til, at det selvfølgelig er en fordel i sig selv. Interessant