• President_PyrusM
      link
      fedilink
      arrow-up
      4
      ·
      5 months ago

      Økonomi burde virkelig være et fag i folkeskolen, og helst også i gymnasierne.

      • farsinuce
        link
        fedilink
        arrow-up
        6
        ·
        5 months ago

        Ja, det lærte vi ikke. Men jeg kan tegne en carport med en passer. Spoiler: Den bliver rund.

      • renard_roux@beehaw.org
        link
        fedilink
        arrow-up
        3
        ·
        5 months ago

        Der er (mindst) én forening der kæmper for netop at få den slags ting på undervisningsplanen:

        We Grow — Forening for Finansiel Dannelse for Unge.

        Tilbød at lave lidt frivilligt arbejde for dem sidste år, måske et nyt logo, den størrelsesorden, men så tog det pludseligt om sig meget hurtigt, med et ønske om en analyse og re-implementering af hele deres backend, og jeg blev nødt til at springe fra igen fordi jeg ikke havde noget der minder om den tid det ville kræve at løfte opgaven de stillede, og slet ikke økonomisk råderum til at gøre det på frivilligt plan 😓

      • Limfjorden
        link
        fedilink
        dansk
        arrow-up
        3
        ·
        5 months ago

        Jeg tror ikke det er fordi folk mangler oplysning. De fleste ved jo godt det er smartest at gemme nogle penge til at holde ferie for (hvor man jo ikke er på arbejde og tjene penge).

        Når man lever fra lønseddel til lønseddel kan man gå fra at have næsten ingen penge til at have (relativt) mange. Det tror jeg giver mennesker en fornemmelse af at de lige pludselig har masser af penge, som forbruge uden konskvenser. Jeg kender personligt en, der ikke kan lade være med at købe legosæt, og de har en ordning med deres bank om at de kun kan bruge et vist antal penge pr. uge, for at de ikke frådser. De har (sandsynligvis) en psykisk lidelse, men er udiagnosticeret og førtidspensioneret. De kan ikke rigtig passe på en lejelighed så de har opbygget en del gæld i form af erstatningspenge, så det gør også situationen svær.

        Jeg tror at feriepengene er tiltænkt dem, der af den ene eller anden grund ikke rigtig kan stye sine penge, så de også kan få noget at leve for i ferien.