Artiklen har betalingsmur. Her er et uddrag af indholdet:

Moderaterne peger konkret på Filippinerne og Indien som mulige steder at uddanne personale inden for områder i velfærdssamfundet, hvor Danmark kommer til at mangle arbejdskraft frem mod 2030.

»Vi bliver nødt til at åbne os. Derfor foreslår vi at undersøge muligheden for at åbne en eller flere uddannelser i et land uden for EU,« siger Moderaternes politiske ordfører Monika Rubin til Berlingske:

»For os handler det her om, at vi får italesat den arbejdskraftmangel, vi har. Vi skal gøre alt, hvad vi kan, for at komme det i forkøbet.«

Uddannelsen af de lokale skal ifølge Moderaterne etableres i samarbejde med det pågældende land og leve op til danske kvalifikationer og standarder.

Herefter skal en del af de uddannede ifølge planen til Danmark for at arbejde på lige vilkår med tilsvarende faggrupper, mens andre bliver i hjemlandet.

Inspirationen kommer fra Tyskland, der ifølge Monika Rubin allerede har rekrutteret 3.000 sygeplejersker og har lavet samarbejdsaftaler med blandt andet Kenya.

  • @faktor50
    link
    dansk
    1
    edit-2
    1 year ago

    deleted by creator

    • AndreasOP
      link
      dansk
      11 year ago

      Nej, jag tycker att det inte finns ett bättre ord att beskriva processen. De inblandade verksamheterna kan försköna det allt de vill men det blir som att kalla en städare för en “saneringsingenjör”. Det är importering av en underklass av utländska arbetare som utför jobb infödda medborgare inte vill ta.

      • @faktor50
        link
        dansk
        -1
        edit-2
        1 year ago

        deleted by creator