• @SorteKaninMA
    link
    31 year ago

    Der er en del og definitionerne er lidt forskellige alt efter hvem man spørger Men for nemheds skyld, her er en liste:

    Mellemkrigsgenerationen: 1928-1945 Babyboomerne: (1946 - 1964) Generation X: (1965-1980) Generation Y - også kaldt millennials (1980-1996) Generation Z - også kaldt Zoomere (1997 - 2012) Generation Alpha (2013-2025)

    Det er netop det her jeg synes er problemet med det her generationskoncept. Det virker bare som om det er en måde at kategorisere mennesker og komme dem ned i en kasse. Hvorfor skulle en der er født i 1995 være meget anderledes end en der er født i 1998? De er ikke meget anderledes, men generationskonceptet laver en arbitrær grænse mellem dem.

    • Illuminati Flamingo
      link
      31 year ago

      Alle grænser er vel arbitrære i en eller anden udstrækning. Hvorfor tæller vi vores årgange, i hvor mange gange jorden er rejst rundt om solen.

      Men der alligevel nogle samfundsmæssige ting der gør det værd at kigge på årgange med en 18-20 års mellemrum. F.eks voksede Generation X ikke op med internettet på samme måde som generation Y gjorde det. Babyboomerne fik vitterligt flere børn og var påvirket af deres forældres oplevelse af 2. verdenskrig Generation Z voksede op med mobiltelefoner og smartphones som en naturlig del af deres hverdag. Mellemkrigsgenerationen var den første generation der blev født ind i velfærdssamfund, begyndende institutionalisering af opdragelsen og sådan.

      Så det er jo ikke helt fordi kohorterne er fuldstændigt ligegyldige. Om end, der er altid en diskussion om hvor og hvornår grænserne skal ligge. Nogle mener f.eks at babyboomet slutter med Vietnamkrigen i 63, andre siger at den sluttede med månelandingen - nogle mener bare at der gik 18 år. Det er der gode og dårlige argumenter for.

      Men der er nu nogle fælles oplevelser som deles på tværs af fødselsår, og derfor samler man dem i generationer, for en nemheds skyld.