Hvis man tager google ud af ligningen. Hvilke andre søgemaskiner bruger i her inde? Selv har jeg været i gang med flere. Længst holdt duckduckgo, men den gav virkelig også frustrationer til sidst. Nu har jeg været i gang med Kagi, som jeg faktisk er ret positiv over. Det koster dog lidt penge, hvis man virkelig over på den vogn. Har i nogle alternativer man kunne prøve sig med?

  • RungesterOP
    link
    fedilink
    arrow-up
    5
    ·
    7 months ago

    Søgemaskiner generelt er blevet totalt ubrugelige de sidste par år.

    Jeg tænker om det ikke har meget at gøre med det indhold “maskinerne” får serveret. Altså at størstedelen af det materiale som den kan søge på er udelukkende clickbait og sider som vil sælge dig ting. Forum og andet snak er blevet lukket inde på fx Facebook

    • SorteKaninMA
      link
      fedilink
      arrow-up
      2
      ·
      7 months ago

      Måske? Men det burde da være muligt at filtrere alt skidtet væk. Google har så mange ressourcer, de burde have kunne finde ud af det.

      Jeg mistænker mere at de ikke har lyst til at forbedre situationen da de sponsorerede links øverst dermed er relativt bedre stillet end søgeresultaterne.

      Altså forestil dig dette søgeresultat:

      1. Middelmådigt sponsoreret link.
      2. Præcis hvad du ledte efter.
      3. Tæt på hvad du ledte efter.

      Versus dette:

      1. Middelmådigt sponsoreret link.
      2. “Top 10” blog skrald side.
      3. SEO-optimeret men indholdsløs side.

      Hvilken en tror du får flest clicks på reklamen? :)

      • letraset
        link
        fedilink
        English
        arrow-up
        3
        ·
        7 months ago

        Jeg udelukker ikke, at Google ikke har rent mel i posen i forbindelse med, at søgeresultater er blevet værre, men jeg tror ikke det er hele historien. Der eksisterer flere og flere “walled gardens” med kvalitetsindhold der ikke længere er tilgængeligt for søgemaskiner som det var tidligere, og det nedsætter kvaliteten af indhold der kan crawles. Kombineret med SEO-optimerede sider der hovedsageligt eksisterer for at hente trafik fra Google, så bliver det en udfordring at få kvalitetsindhold serveret for brugeren.

      • dolle
        link
        fedilink
        arrow-up
        2
        ·
        6 months ago

        Jeps! Det er samme årsag til, at feeds på sociale medier og YouTube er algoritmisk genererede fremfor kronologiske, og derfor at content farms og hjernedøde 10-sekunders reels klarer sig så godt på YouTube og lignende reklamefinansierede platforme.

        • SorteKaninMA
          link
          fedilink
          arrow-up
          2
          ·
          6 months ago

          Det er samme årsag til, at feeds på sociale medier og YouTube er algoritmisk genererede fremfor kronologiske

          Jeg tror ikke kun det er derfor. Hvis feeds var kronologiske ville folk være motiveret til at uploade meget tit og i meget små bidder. Det ville dybest set dræbe alt indhold over en vis længde.