Som nogen måske har bemærket, så er DR startet på at forsinke (Genstart) eller slet og ret fjerne podcasts (Djævelen i Detaljen) fra deres RSS feeds og dermed lukker muligheden for at benytte tredjeparts apps.

Jeg blev meget sur og skrev til DR. Her er deres, efter min mening, ulogiske svar.

22 . Nov 2023 13:21 Hej xx Det gør vi, fordi det er de store formater, der virkelig gør en forskel, når det handler om at booste lytningen til alt det andet public service-indhold, der ligger i DR LYD. Vi er helt klar over, at ’Genstart’ har en særlig status blandt mange lyttere. Men vi gør det, fordi det er nødvendigt, for at vi også på længere sigt fortsat kan tilbyde et samlet, frit og tilgængeligt lydtilbud til alle danskere, som er uafhængigt af techgiganterne. Vi mener, at det vi gør nu er rettidig omhu, fordi vi ikke ved, hvordan techgiganterne vil udvikle sig. Se bare på X. Derfor duer det ikke, at vi som i dag er afhængig af at udkomme på de kommercielle podcastplatforme.

Hvad tænker I andre om denne beslutning? Jeg mener at det er helt hul i hovedet. Det har indtil videre ikke været et problem og som betaler af licens føler jeg mig pisset på. Jeg gider ikke til at benytte flere apps for at få mine podcasts, som reelt er betalt af os “danskere”. Argumentationen i DRs svar hænger slet ikke sammen. Hvad i alverden har techgiganterne at gøre med at jeg kan bruge lige præcis den podcast app jeg lyster? De kan da sagtens tilbyde indhold gennem RSS uden at techgiganterne er involveret? Og at jeg igennem DR lyd skal introduceres til flere podcasts bare fordi… Hvad? Har de ikke allerede en radio til det? Jeg har aldrig brugt deres skod app og stadigvæk lytter jeg til seks forskellige podcasts fra DR.

  • @EvilCartyen
    link
    117 months ago

    Der er en gennemført åndssvag idé, og det kommer til at koste dem lyttere og i sidste ende relevans.

    • @Cheesebaron
      link
      dansk
      107 months ago

      Forstår heller ikke hvorfor det er smart. Nu skal man bruge energi på at scrape deres hjemmeside for at hive samme information ud som man fik via RSS før? Hvis DR er en public service, så burde de tilbyde åbne standarder for at hive informationen ud af deres hjemmeside.

    • @dybber
      link
      67 months ago

      Jeg tror de selv ser det omvendt, at de vinder mere relevans ved at få folk til at bruge deres egen app og selv styre hvilke reklamer folk ser for andet DR content. Specielt hvis de tvinger os til at logge på, så de kan lave et bedre anbefalingssystem, så jeg får anbefalet dokumentarer frem for sæbeoperaer og reality. Målet er at få folk til at blive længere tid i DR universet, end at høre Genstart og så smutte videre i ens podcast playliste.

      • @EvilCartyen
        link
        107 months ago

        Jeg er enig i, at det nok er formålet. Jeg tror de forregner sig; hvis ikke jeg kan finde det på min AntennaPod app kommer jeg ikke til at opsøge det. Det er det samme med de der Spotify exclusive podcasts, jeg stoppede bare med at høre dem. Jeg tror der er mange der har det på samme måde.

        • @letraset
          link
          dansk
          27 months ago

          Ja, jeg er helt enig. Jeg siger ikke det er sådan for alle, og folks forbrug er måske mere plastisk i og med, at det jo “bare er en app man skal installere” for at kunne forbruge det.

          Men det er princippet i det jeg er helt uenig i. Det kan godt være at det fra DRs digitale afdeling er meget bedre sådan her, men jeg er ikke enig i, at det er bedre for borgerne, som er dem det er meningen indholdet er lavet til.

      • @Grippler
        link
        5
        edit-2
        7 months ago

        Jeg kommer bare til at stoppe med at benytte DR’s tilbud helt. De var det sidste danske medie jeg brugte, men det har de så valgt at ødelægge for mig ved oven i hatten at kræve login…tak for det DR 🖕