Som nogen måske har bemærket, så er DR startet på at forsinke (Genstart) eller slet og ret fjerne podcasts (Djævelen i Detaljen) fra deres RSS feeds og dermed lukker muligheden for at benytte tredjeparts apps.

Jeg blev meget sur og skrev til DR. Her er deres, efter min mening, ulogiske svar.

22 . Nov 2023 13:21 Hej xx Det gør vi, fordi det er de store formater, der virkelig gør en forskel, når det handler om at booste lytningen til alt det andet public service-indhold, der ligger i DR LYD. Vi er helt klar over, at ’Genstart’ har en særlig status blandt mange lyttere. Men vi gør det, fordi det er nødvendigt, for at vi også på længere sigt fortsat kan tilbyde et samlet, frit og tilgængeligt lydtilbud til alle danskere, som er uafhængigt af techgiganterne. Vi mener, at det vi gør nu er rettidig omhu, fordi vi ikke ved, hvordan techgiganterne vil udvikle sig. Se bare på X. Derfor duer det ikke, at vi som i dag er afhængig af at udkomme på de kommercielle podcastplatforme.

Hvad tænker I andre om denne beslutning? Jeg mener at det er helt hul i hovedet. Det har indtil videre ikke været et problem og som betaler af licens føler jeg mig pisset på. Jeg gider ikke til at benytte flere apps for at få mine podcasts, som reelt er betalt af os “danskere”. Argumentationen i DRs svar hænger slet ikke sammen. Hvad i alverden har techgiganterne at gøre med at jeg kan bruge lige præcis den podcast app jeg lyster? De kan da sagtens tilbyde indhold gennem RSS uden at techgiganterne er involveret? Og at jeg igennem DR lyd skal introduceres til flere podcasts bare fordi… Hvad? Har de ikke allerede en radio til det? Jeg har aldrig brugt deres skod app og stadigvæk lytter jeg til seks forskellige podcasts fra DR.

  • @Cheesebaron
    link
    dansk
    107 months ago

    Forstår heller ikke hvorfor det er smart. Nu skal man bruge energi på at scrape deres hjemmeside for at hive samme information ud som man fik via RSS før? Hvis DR er en public service, så burde de tilbyde åbne standarder for at hive informationen ud af deres hjemmeside.