• @KlorofylM
    link
    38 months ago

    Selvfølgelig skal børn ikke have lov til at pådrage sig selv hjerneskader ved at indtage opløsningsmidler. Deres hjerner er ikke færdigudviklede, ligesom et spædbarns hjerne ikke er det. Det er soleklart for alle, at en gravid kvinde ikke skal drikke alkohol. Dette er med god grund, da indtagelse af alkohol under graviditeten, gør barnet mentalt handicappet. Alle er med på fornuften i dette, men synes samtidig at børn skal have lov at drikke? Synes vores forhold til alkohol er ret blottet for fornuft.

    Hørte en podcast om alkohol, hvor en forsker udtalte, at forbud rent faktisk virker. Når man spørger unger, siger de at de drikker alligevel og eventuelt bare får andre til at købe alkohol for dem. Men i realiteten viser det sig, at forbud nedsætter unges forbrug af alkohol. Det er besværligt at skulle få andre til at købe osv.

    Man ved at jo tidligere man starter med at drikke, jo større er chancerne for at man udvikler et problematisk forbrug af alkohol senere i livet. Og man ved at indtagelse af alkohol i teenageårene påvirker hjernenefunktionen på både kort og lang sigt. Skal unge have lov at sniffe lim? Nej, selvfølgelig ikke, da det er sindsygt skadeligt. Skal unge have lov at indtage alkohol? Nej selvfølgelig ikke, da det er sindsygt skadeligt.

    Men hvad med selvbestemmelse? Hvorfor skal andre diktere hvad vi må og ikke må?

    Staten skal ikke nædvendigvis bestemme hvad vi må og ikke må. Men lige hvad kemi der kan trænge igennem Blod-hjerne-barrieren, og påvirke vores dopaminsystem angår, har vi historiske erfaringer med, at individet ikke selv har kontrol.