• @dolleOP
    link
    88 months ago

    Jeg synes ikke at det er en specielt god ide at forbyde den slags. Jeg har ikke selv erfaring med posefester, for jeg gik ikke selv til dem, og mine børn er for små til den slags. Men ud fra beskrivelsen, så lyder de som et godt initiativ der har skadesreduktion som mål. For som den unge pige på 15 i artiklen siger, så vil de mødes og drikke lige gyldigt hvad, så er det ikke bedre at tilbyde et miljø hvor de kan gøre det under opsyn, og hvor der er nogle voksne der holder øje med, at de ikke drikker for meget?

    Jeg synes at vi i Danmark har fået en lidt formynderisk og meget upragmatisk tilgang til ting som er usundt for kroppen, hvor første greb i værktøjskassen altid er forbud, forbud og mere forbud. Selvom det måske vil afholde nogle fra at gå til posefester hvis man forbyder dem, så er der helt sikkert også en mere drikfældig gruppe af unge der nu føler at de gør noget forkert som de skal skjule, og det tror jeg ikke hjælper særligt meget på deres alkoholvaner på den lange bane, snarere tværtimod.

    Jeg begyndte først selv at drikke i slutningen af 9. klasse, og måske synes jeg at det er lige tidligt nok at begynde i 8. klasse, specielt hvis de, som det antydes i artiklen, drikker 3 shots inden festen og 7-9 genstande til festen. Det er altså en relativt stor brandert! Men ansvaret om, at få de unge til at udskyde alkoholdebuten ligger hos forældrene. Og så længe forældrene tillader det og de unge opsøger det, så er det i det mindste bedre at de 7-9 genstande bliver drukket under opsyn, hvor der er voksne til stede der sikrer at de ikke bliver til 14-18 genstande og en alkoholforgiftning.