• @IsbjergOP
    link
    88 months ago

    Nets sælger MitID for næsten en milliard kroner. Et produkt vi alle er påbudt at bruge. Hvordan kan det sælges til et udenlandsk firma?

    • @dolle
      link
      98 months ago

      Staten vil åbenbart hellere betale for et SaaS-produkt i stedet for at eje den kritiske infrastruktur selv. Det ser sikkert billigere ud i et regneark.

      • @SorteKaninMA
        link
        78 months ago

        Tror desværre ikke det har meget med prisen at gøre. Det handler om politisk ansvarsfrihed. Hvis et ministerium ejede softwaren ville ministeren i sidste ende være ansvarlig for alle problemerne og så kunne man jo vælte en minister eller på anden måde lave politisk drama pga. det. Men når det er givet ud til et privat firma kan man skyde skylden på dem og det betyder ikke noget for de er ligeglade med folkets mening om dem så længe de tjener penge på det.

    • @SorteKaninMA
      link
      78 months ago

      Synes også det virker skørt. Svarer lidt til at man solgte Storebæltsbroen eller noget i den stil til et udenlandsk firma. Sådan noget burde være inden for nationen.

      Så kan man jo tage det et skridt videre og sige at det burde være open source når nu vi alle har betalt skattekroner for at få det udviklet. Men det er åbenbart også for meget at forlange…