• @bstix
    link
    English
    59 months ago

    Jeg tror man skal have regulering på plads inden man legaliserer. Altså ikke nødvendigvis at normale brugere skal have recept på det, men måske at apoteket kun må udlevere en bestemt dosis pr. cpr-nummer ugentligt eller lignende, ligesom panodil også kun må sælges i små pakker.

    Vi kan jo se hvordan alkohol bliver misbrugt og skaber afhængighed, også når det sælges til “ansvarlige voksne mænd med jobs”. Det kan man jo lige så godt undgå fra starten, og eftersom det er den primære bekymring.

    • @dolleOP
      link
      29 months ago

      Jeg er delvist enig, men på den anden side er jeg heller ikke så glad for hvis der skal ligge et centralt register over hvem der har købt stoffer, og hvor meget de har købt.

      Det er svært at styre lige meget hvad, og misbrugere skal nok kunne finde en anden måde at få mere af det på, så jeg tvivler også på at det reelt ville have den store effekt.

      • @bstix
        link
        English
        39 months ago

        Tjah. Der er allerede er centralt register for medicin. Jeg ville ikke have et problem i at blive registreret for at købe noget som er lovligt.

        Misbrug vil opstå, og det sorte marked vil heller ikke forsvinde helt, men det ville kunne fjerne den kontaktflade som er mellem kriminelle og “almindelige” brugere og skabe en ny til sundhedssystemet. Derefter kunne man nemmere straffe hårdere for ulovligt videresalg og også få flere i behandling.

        Jeg er overvejende positiv indstillet overfor at få det legaliseret, men jeg bruger heller ikke stoffer selv, så der er måske noget jeg overser.