Det vækker opsigt, at en betjent taler om at kvæle en mand, der gør modstand under en anholdelse. Politiet sender nu selv sagen til uafhængig vurdering.

  • @StenSaksTapir
    link
    210 months ago

    Jeg tror at det er menneskelig natur at prøve grænser af og selvfølgelig ønsker politiet at se hvor meget de kan slippe afsted med, for jo mere frit de kan bruge vold, des lettere bliver deres arbejde og personlige tilfredsstillelse vel.

    • @vandlaasOP
      link
      410 months ago

      Jeg tror at det er menneskelig natur at prøve grænser af

      Hvis det er sandt, er det vel argumentet for mere kontrol med politiet? Politiet er her for at deeskalere og holde orden.

      des lettere bliver deres arbejde og personlige tilfredsstillelse vel.

      Måske man løbende skulle screene betjentene psykisk og måle deres empati, hvis volden er for egen nydelses skyld. Hvilket jeg ikke tror det er i størstedelen af tilfældene.

      • @StenSaksTapir
        link
        29 months ago

        Helt enig.

        Og nej, jeg tror ikke at det er for nydelsens skyld, men det er bestemt den lette løsning.

        Jeg imidlertid også set videoer med sovereign citizens, hvor betjente udviser næsten overnaturlig tålmodighed overfor en åbenlyst konfliktsøgende sinke – eksempelvis den med ham præmiefjolset, der ikke tror på at færdselsloven er stadfæstet, fordi han ikke personligt har set Hendes Majestæt Dronningen underskrive dokumentet. Den grænsesøgende adfærd går klart begge veje, men kun den ene af parterne nyder et voldsmonopol.

        • @vandlaasOP
          link
          19 months ago

          sovereign citizens

          Åh dem havde jeg lykkeligt glemt. Fint indspark til at nuancere debatten.