• @letraset
    link
    1210 months ago

    BBC lavede den ændring på deres iPlayer i 2017. Jeg skal ikke kunne sige om det er blevet bedre af den grund, men så vidt jeg kan huske var deres årsag, at de ønskede at begrænse adgangen så det kun var brugere der betalte licens der kan forbruge iPlayer. Det nævner deres hjælpeartikel om emnet dog ikke noget om.

    For DR er det åndssvagt at gennemføre det her. Man kan jo allerede oprette en konto hvis man gerne vil gøre brug af, at have en gemt liste af ting man vil se, at kunne fortsætte på sit TV, hvor man slap en udsendelse på sin telefon.

    Det er unødvendigt, fra et brugerperspektiv.

    • @CrateDane
      link
      310 months ago

      Ja det giver ikke særligt meget mening, når vi nu betaler for DR over skatten. Eneste forklaring i den retning ville være, hvis man ville forhindre folk udenfor Danmark i at tilgå indhold, men det er jo ikke så store dele af verden der forstår dansk…

      • Peter Makholm (Dansk)
        link
        fedilink
        210 months ago

        Der er helt klart nogle rettigheder, der gør det nødvendigt at DR’s platform understøtter at man forhindrer ikke-danskere[0] adgang til indholdet.

        Hvis rettighedshaveren er igang med at indskrænke adgangen til at bruge VPN til at omgå geografiske rettigheder, kan dette forklare at DR skal kræve login og ikke bare bruger geolokation af IP-addresser.

        Det burde dog være muligt at begrænse til ikke-egenudviklet indhold.

        1. For en passende definition…
      • kvan
        link
        fedilink
        210 months ago

        Som udlandsdansker ville det desværre ikke være nogen overraskelse hvis endnu en dansk service lavede ændringer der ignorerede vores eksistens.