• bstix
    link
    fedilink
    arrow-up
    2
    ·
    1 day ago

    Jeg synes grafen på DRs side er ret dramatisk. De zoomer direkte ind på prisintervallet ved at starte skalaen fra 100, og så vil enhver ændring jo vise en lodret streg.

    Men jo. Smertegrænsen er nået for mit vedkommende. Pasta i kødsovs skal ikke koste så meget. Så er der andre hurtige retter som kan laves uden oksekød. Jeg må dermed også erkende at en del af mit forbrug har været baseret på at hakket oksekød er nemt at tilberede.

    Det hænger ikke helt sammen i mit hovede. Lad mig lave en pizza…skal jeg vælge oksekød til 50kr eller pepperoni topping til 20? Det er nemt nok at vælge fra.

    Det må da give en masse spild, medmindre andre går og køber det til 50-60 kr. for 400g?

    Og når folk tager på ferie især i Sydeuropa, så bliver der altså en større efterspørgsel, forklarer hun.

    Øh? Jeg tror ikke helt på den forklaring. Så giver det bedre mening med at landbruget har færre køer.

    Det mærkelige er bare at jeg kan købe de samme usolgte pakker med oksekød er par dage efter til nedsat pris. Så får jeg gammelt kød, men om det har ligget en dag eller to i supermarkedets køler eller i mit eget køleskab, det er jeg ligeglad med. Det undrer mig bare at supermarkedet kan have så volatile priser uden at de taber penge. Der må være et fuldstændigt vildt disconnect i avancen mellem landbruget og detailhandlen.

    • Henrik Millinge Sørensen
      link
      fedilink
      arrow-up
      2
      ·
      4 hours ago

      Det undrer mig bare at supermarkedet kan have så volatile priser uden at de taber penge.

      Mon ikke det mere handler om, at supermarkedet prøver at sælge kødet med så høj en avance som muligt. Og hvis de ikke får det solgt må de sætte prisen ned, indtil de får det solgt, da alternativet er at smide det ud, uden at tjene så meget som en øre på det.