Dette er tråden, hvor man kan snakke løst og fast om alt der har med mad at gøre.

Hvad har du lavet i ugens løb, og hvad står menuen på i weekenden? Uanset om menuen er pasta med ketchup eller créme brûlée, er man velkommen til at dele det

Denne tråd oprettes automatisk af botten hver torsdag kl 6.

Hvis du har spørgsmål til botten eller ønsker at bruge den på et fælleskab, så skriv til @President_Pyrus@feddit.dk .

God lille-fredag og bon appétit!

  • MummifiedClient5000
    link
    fedilink
    dansk
    arrow-up
    4
    ·
    5 days ago

    Forslag til indhold i en rugbrødsandwich til min frokost?

    Pt. skifter jeg mellem disse og plejer at lave til 3-4 dage ad gangen. De eneste krav er at det ikke må blive for slasket efter et par dage i køleskabet og der skal noget grønt i.

    • Flødeost (som Pikant eller lignende), krydret spegepølse, agurk, peberfrugt
    • Veggie-pålæg (optional), chili-hummus, agurk, peberfrugt
    • Kyllinge-pålæg, mango chutney, agurk, peberfrugt
    • Leverpostej, agurk
    • Skinke, ost, sennep, agurk
    • Havesh
      link
      fedilink
      arrow-up
      3
      ·
      edit-2
      4 days ago

      røget makrel, rå løgringe, røreæg, salt og peber, purløg. Hvis du vil have en dressing af en art, så lav en creme-fraiche eller yoghurt dressing med purløg og lidt sennep.

      Edit: For at få røreægen til at holde, kan du lave den som æggekage med mirin (sød risvinseddike) i

      • MummifiedClient5000
        link
        fedilink
        dansk
        arrow-up
        2
        ·
        4 days ago

        Det er pisse-lækkert, men også lidt meget arbejde og jeg tror ikke at det ville holde sig så godt over flere dage.

        • Havesh
          link
          fedilink
          arrow-up
          3
          ·
          3 days ago

          Røget fisk er ellers en af de klassiske ting der kan holde sig i flere dage. Tricket med mirin er, at du tilfører et konserveringsmiddel (sukker og syre) til æggedelen.

            • Havesh
              link
              fedilink
              arrow-up
              2
              ·
              edit-2
              3 days ago

              Hvis du vil være rigtig fin på den (både til mit forslag og til andre muligheder), kan du købe nogle squeeze flasker og fylde dine mest brugte hjemmelavede dressinger på dem. Hjemmelavede dressinger kan som regel holde sig i 4-5 dage, så du kan lave det du bruger mest og så lige putte dem på de madder der bruger dem, når du pakker frokosten. Så slipper du også for at de tørrer ud på maden. Det eneste du skal finde ud af er hvor meget dressing der skal laves. :D

    • Tralle
      link
      fedilink
      arrow-up
      3
      ·
      edit-2
      5 days ago

      God røget kogt skinke, mayonnaise, pfefferonier (syltede grønne pebre)

      Uanset hvad ville jeg aldrig smøre en mad og spise den efter 4 dage i køleskabet.

      • MummifiedClient5000
        link
        fedilink
        dansk
        arrow-up
        2
        ·
        5 days ago

        Min udfordring er jo også bl.a. at finde på noget som kan holde de 3-4 dage. Her kan noget der er syltet i eddike nok ikke undgå at bløde/opløse for meget til at det bliver helt godt.

        Men stadig noget jeg vil prøve en af de dage hvor det ryger ned umiddelbart efter tilberedelsen. Pfefferonier kan jo nok bruges på en masse forskelligt pålæg.

          • MummifiedClient5000
            link
            fedilink
            dansk
            arrow-up
            2
            ·
            4 days ago

            Jeg var også skeptisk da jeg hørte fra en kollega at han smører til 5 dage ad gangen, men sålænge det ikke er fisk eller andet slasket pålæg er det helt OK. Og langt bedre end mine alternativer (smøre hver aften/morgen, en dyr og dårlig kantine, sandwich fra supermarkedet).

            • EvilCartyen
              link
              fedilink
              arrow-up
              2
              ·
              4 days ago

              Det kommer jo nok også an på hvilke krav man har til sin frokost; jeg ville klart hellere smøre hver aften.

              Eller måske lave frosne sandwiches - så kan du tage en op af fryseren hver aften, og så er den klar om morgenen til at tage med.

              • MummifiedClient5000
                link
                fedilink
                dansk
                arrow-up
                2
                ·
                4 days ago

                Ingredienserne kommer jo faktisk fra køleskabet og har ofte ligget der i flere dage før jeg fletter dem sammen til en sandwich. En tur i fryseren ville til gengæld helt uden tvivl ødelægge konsistensen af sådan noget som flødeost og hummus.