I lyset af alle de nyheder, jeg ser på DR omkring klimaforandringer og reparation af ejendele, vil jeg gerne høre fra jer. Har I for nylig taget initiativ til at reparere noget derhjemme eller på arbejdspladsen i stedet for at smide det ud? Jeg har for eksempel selv på hjemmefronten stoppet sokker og karklude, så de holder mere end dobbelt så længe, og på arbejdet går jeg rigtig meget op i at genbruge elektronik. En gammel computerskærm kan blive til et dashboard eller en ekstra skærm ved siden af min hovedskærm. Jeg skiller også gamle automationsudstyr ad og genbruger knapper, PLC’er og motorer, som kun er nogle få år gamle. Fortæl og inspirer.

  • @VonReposti
    link
    11
    edit-2
    11 months ago

    For et par år siden begyndte jeg at købe defekte båndoptagere og Walkmans. De er som regel meget nemme at reparere, da det som regel var en enkelt gummi-ring eller to der var mørnet og skulle skiftes. Fordelen er at de båndoptagere du kan købe i dag er skrald, så hvis det lykkedes så fik jeg sat et high-end system fra 90erne tilbage på markedet. Det stoppede dog da UPS kastede en 15kg båndoptager over et hegn og fuldstændig destruerede det. Det tog 5 måneder at få dækket mine udgifter til båndoptageren og yderligere et halvt år hvor jeg modtog rykkere fordi de insisterede på at jeg skulle betale returleveringen. I sidste ende lykkedes det dog, men jeg havde fuldstændig mistet lysten til at fortsætte med det.

    • @bobslaede
      link
      511 months ago

      Jeg har en gammel walkman liggende, som nok skal have skiftet et gummibånd eller lignende 🙂 Jeg har ikke selv noget investeret i den, så hvis det kan tænde din lyst, må du få den.

      • @VonReposti
        link
        411 months ago

        Tal for tilbuddet. Jeg tror dog jeg springer over. Jeg har ikke flere reservedele liggende og Walkmans var lidt mere irriterende at fixe da alle delene er ekstremt små. Men hvis det er den helt originale ville det næsten være synd at smide den ud, da de ofte sælger godt som defekte så længe de ser nogenlunde ud udenpå.