• @UnderbroenOP
    link
    8
    edit-2
    10 months ago

    Læs med i næste uge, når Skatteministeriet i samarbejde med Statsministeriet finder ud af, at andre relevante dokumenter er blevet spist af en bidsk slagterhund, der tilfældigvis var i nabolaget.

    • @RedFoxDK
      link
      310 months ago

      Nej, de blev desværre slettet fordi Barbara Bertelsen havde anbefalet at man aktiveret den automatiske slette funktion, så tingene blev slettet efter 30 dage

  • @UnderbroenOP
    link
    310 months ago

    Statsministeriet har måttet redegøre for en opsigtsvækkende situation over for Undersøgelseskommissionen om Skat. Kommissionen havde tidligere fået et tip om eksistensen af en mappe med personlige og muligvis håndskrevne noter fra fortrolige regeringsmøder, som skulle befinde sig et sted i Statsministeriet. Disse dokumenter blev anset for at være relevante for kommissionens arbejde med at undersøge milliardskandaler i Skat fra 2002 og frem. De angivelige noter stammede fra møder i regeringens koordinationsudvalg, hvor der normalt ikke blev ført referater eller journaliseret.

    Det blev først opdaget, da kommissionen specifikt bad Statsministeriet om at finde disse noter, at de blev fundet i flyttekasser på Statsministeriets loft. Dette har ført til en undersøgelse af, hvorfor materialet ikke tidligere blev udleveret til kommissionen, der i seks år har forsøgt at afdække skandaler i Skat. Statsministeriet har nu afleveret over 100 ringbind med dokumenter og forklaret, at de håndskrevne noter ikke tidligere blev udleveret, fordi de ikke var journaliseret og ikke var en del af Statsministeriets arkiv. Der var heller ingen oversigter eller fortegnelser over materialet, som blev opbevaret i flyttekasser på loftet. Kommissionen pressede på for at få adgang til noterne, der stammede fra perioden 2002-2009 og var knyttet til 16 møder i regeringens koordinationsudvalg. De blev endelig sendt til kommissionen som 16 pdf-filer i juni.

    • @joey_moey
      link
      English
      210 months ago

      Kommissionen pressede på for at få adgang til noterne, der stammede fra perioden 2002-2009 og var knyttet til 16 møder i regeringens koordinationsudvalg.

      De har ikke ligefrem haft travlt.