Artiklen handler om den stigende investeringssvindel i Danmark, hvor særligt netbaserede investeringsbedragerier når rekordniveauer. Historien fokuserer på “Martin,” en anonym dansk mand, der blev offer for kryptovalutasvindel. Han investerede oprindeligt 20.000 kroner sammen med sin hustru i håb om at skabe et ekstra økonomisk råderum. Med tiden udviklede han en digital relation til en angiveligt troværdig valutahandler. Denne “broker” opbyggede tillid og ledte Martin til at fortsætte sine investeringer uden hustruens vidende. Efterhånden øgede han sine investeringer, men opdagede til sidst, at pengene ikke gik til hans egen konto, men i stedet blev kanaliseret til svindlerens konto.

Konsulenten Lars Lienhøft Larsen fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi udtaler, at mange danskere rammes hårdt af lignende svindelnumre, hvor de “bliver klædt af til skindet.” Ifølge Finans Danmark tabte danskerne i første halvår af 2024 omkring 55,4 millioner kroner til investeringssvindel, hvilket overstiger det samlede tab for hele 2023. Michael Busk-Jepsen fra Finans Danmark udtrykker bekymring over denne udvikling og opfordrer danskerne til at være kritiske over for online investeringsmuligheder.

Politiet peger desuden på, at mange svindelnumre sker via legitime platforme, hvor svindlere overtager penge fra ofrenes digitale pengepunge. Ofrene bliver ofte yderligere snydt, når de forsøger at få hjælp til at genvinde de tabte penge, idet de kriminelle på ny kræver store beløb for at “frigive” dem. Artiklen illustrerer dermed de psykologiske og økonomiske konsekvenser, som investeringssvindel kan have, og opfordrer til øget opmærksomhed og forsigtighed blandt danskere, når de møder investeringsmuligheder online.