• EvilCartyen
    link
    fedilink
    arrow-up
    5
    ·
    1 year ago

    Altså, selvfølgeligt findes der retter hvor du ikke kan erstatte oksekød med kylling uden at det ændrer retten radikalt. Ossobuco, peberbøf, roastbeef, cirka en million sammenkogte retter. Jeg er med på at man kan lave rigtigt meget mad uden at bruge oksekød, men det er absurd at sige at man kan erstatte med kylling og få den samme oplevelse.

    Når det så er sagt, så spiser vi nu meget mere kylling end før - delvist af klimahensyn men også fordi det bare smager godt. Det kommer dog nok til at ændre sig snart, da vi er blevet medlemmer af et kogræsserlaug hvor der bruges kvæg til naturpleje af paragraf 3-områder, og så slagter og spiser man dyrene når sæsonen er ovre. Det er jo i hvert fald godt for miljøet - om det er godt for klimaet er så en anden sag.

    • dolleOP
      link
      fedilink
      arrow-up
      3
      ·
      1 year ago

      Det var også derfor at jeg fremhævede hakket oksekød, for det er noget nemmere at erstatte end udskæringerne :)

      • EvilCartyen
        link
        fedilink
        arrow-up
        3
        ·
        1 year ago

        Jeg tror måske også det kommer an på hvordan man laver mad. Jeg står for det meste mad derhjemme, og jeg har som regel nogle bestemte retter i tankerne når jeg laver mad. Fx. en specifik kinesisk stir-fry med oksekød, rød peber, svampe, etc. - og så kan man i min bog ikke erstatte ingredienserne med nogle andre.

        Så vil jeg hellere finde på en anden ret. Jeg vil hellere spise noget andet med kylling end jeg vil have en kyllingelasagne. Men det er jo nok et temperamentsspørgsmål. Kun lasagne er lasagne. Og der findes masser af fine retter man kan bruge sit hakkede kylling til som ikke er en parodi på en lasagne :D