Jeg er pt på udkig efter en ny stegepande (uden Teflon/PFAS), men synes det er svært at hitte hoved og hale i, hvad der er noget værd i oceanerne af SEO-optimeret robot-anbefalinger

Jeg tror mest jeg hælder til noget stål af en art da jeg har prøvet en non-pfas non-stick, der var noget værre hø

Det skal helst heller ikke være støbejern omend jeg ellers har hørt meget godt om dem

Hvad bruger I? Og er der noget I kan anbefale?

  • KlorofylA
    link
    fedilink
    arrow-up
    3
    ·
    1 month ago

    Vi bruges vores som man ville bruge enhver anden teflon pande. Syre opløser noget af det seasoning ( Polymeriseret fedt ) der sidder på overfladen. Synes dog det opbygger sig fint igen ret hurtigt, så vi oplever det ikke som et problem.

    Man skal dog ikke sætte panden i køleskabet med mad i, og slet ikke med syreholdigt mad. Det vil opløse polymerlager og begynde at æde stålet.

    Folk er nogen gange næsten religiøse med deres seasoning. Synes ikke det er så svært. Inden man bruger den første gang skal man lige brænde noget fedt ind i stålet. Hvis man kan gøre det udenfor er det nok en god ide. Tror ikke de røgpartikler der kommer fra det varme fedt er særlig sunde. Ellers må man fyrre helt op for emhætten og åbne vinduerne.

    • ArcticDaggerOP
      link
      fedilink
      arrow-up
      2
      ·
      1 month ago

      Dejligt, det lyder nogenlunde overkommeligt i en travl hverdag. Tak for forklaringen!

    • farsinuce
      link
      fedilink
      arrow-up
      2
      ·
      edit-2
      29 days ago

      Inden man bruger den første gang skal man lige brænde noget fedt ind i stålet.

      Hvilken type anbefaler du?

      • KlorofylA
        link
        fedilink
        arrow-up
        3
        ·
        29 days ago

        Har intet teori bag det, men har haft gode erfaringer med linolie/hørfrøolie, fedt fra gris eller almindelig rapsolie ;)