• Limfjorden
    link
    fedilink
    dansk
    arrow-up
    4
    ·
    2 days ago

    Jeg har ikke gået på HTX; jeg har dog hørt fra de venner jeg har, der har gået på HTX, at der er en meget stor overvægt af drenge (især på linjer som GameTech). HTX ligger mange steder på tekniske skoler, fordi (tror jeg nok) uddannelsen blev skabt med det formål at eksponere boglige elever for erhvervsuddannelser. Det betyder dog også at uddannelsesstederne tit ligger ret langt væk fra bymidten, så det er træls at komme derud, hvis man bor derinde.

    Jeg tror at hvis man slår HTX og STX sammen ville man få nogle flere forskellige typer på gymnasierne. STX hælder f.eks. rødt mens HTX hælder blåt (kilde: egen erfaring). Man kunne evt. introducere nogle af HTX-fagene som studieretninger. Der findes jo allerede MatFys linjer på STX, som vel minder ret meget om HTX? De kunne udvides så informatik blev udvidet med emner fra RoboTech og GameTech.

    Jeg synes i al fald der er mere i det her end bare besparelser.

    • farsinuce
      link
      fedilink
      arrow-up
      3
      ·
      edit-2
      2 days ago

      Gik selv på STX i 00’erne. Dengang var det unormalt at have bærbar computer med i skole, mens det allerede var kutymen på HTX.

      Hvor vi havde [historie], havde de [teknologihistorie].

      Har svært ved at se STX bære det tekniske fundament, som HTX er.

      Men der har sikkert siddet flere kloge politiske hoveder, som har tænkt grundigt over tingene, så jeg venter lige og ser ad, inden jeg dømmer 🙂

    • SorteKaninMA
      link
      fedilink
      arrow-up
      5
      ·
      2 days ago

      Tak for perspektivet, det er også en fair analyse 👍