Hejsa

Som en som ikke rigtig bruger FB til andet end når fruen beder mig om at handle noget på marketplace, aldrig har haft hverken twitter eller instagram, og opgav snapchat da jeg aldrig brugte det… hvad er så de uskrevne regler på mastodon?

Og har folk gode forslag til sjove/spændende folk at følge? Ved ikke lige hvorfor jeg valgte at lave den, er bare nysgerrig

  • @letraset
    link
    11
    edit-2
    11 months ago

    Du kan tage et kig på et par af de services der forsøger at finde folk baseret på emner man er interesseret i. I skrivende stund kan jeg selvfølgelig kun lige komme i tanke om en af dem: https://fedi.directory/. (Ninja edit: Denne er også god: https://fediverse.info/explore/people).

    Det kan også betale sig at følge nogle hashtags for emner man er interesseret i. Det er rimelig nemt at gøre med de fleste Mastodon-klienter. Der kan man så dykke ned i hvem der skriver om emner der interesserer en, og følge dem.

    Min egen metode har været at følge et hav af mennesker. Bare tryk Follow på en hel masse random folk. Man er selv algoritmen på Mastodon, der er ikke noget bagved der klemmer ting ind i ens feed, og derfor skal man gøre opdagelserne selv, og kuratere sit feed i langt højere grad end før. Man kan bare fjerne folk fra ens feed senere, hvis det viser sig at man ikke gider høre på dem alligevel. Men i mellemtiden kan de tilføre lidt interessante krydderier til ens fediversing.

    Uskrevne regler på Mastodon, er nok sådan noget som at bruge Content Warning (CW), og sensitive media på ens billeder. Her er reglen, at hvis man er i tvivl om det er noget der kan være stødende for blot en enkel person, så bør man anvende det. Ved de store migrationer fra Twitter/X har det typisk været noget af det folk har brokket sig mest over. Nyankomne fra andre platforme der påfører den slags mærkater selv, har ikke for vane at anvende denne funktion, når det er relevant. Hvis man ikke har noget imod at se alle folks opslag, inkl. dem med sensitive media, og CW, så kan man i sine indstillinger gøre, at alt indhold bliver vist pr. default.

    Boost er hvad man gør, for at sprede godt indhold man har fundet, og det er også sådan jeg har fundet mange af dem jeg følger. Altså, at deres indhold blev boostet af nogle jeg fulgte i forvejen, og jeg således så deres indhold, og blev gjort opmærksom på dem.

    God fornøjelse, jeg synes mægtig godt om Mastodon og fediverset generelt. Det er ikke uden problemer, men vi kan selv være med til at gøre det bedre.

    • @DenSortePingvinOP
      link
      411 months ago

      Har jeg også endt med at prøve, at følge alt der blev foreslået, og så sortere derefter

      • @letraset
        link
        411 months ago

        Det er tit det der gør, at folk står af på Mastodon, nemlig at man skal arbejde lidt for at finde det man gerne vil. Jeg har ikke noget imod det, men det er ikke for alle. Især ikke hvis man er vant til, at der bliver foreslået indhold for en.

        • @DenSortePingvinOP
          link
          211 months ago

          Syns egentlig det er rart, youtubes algoritme har lige gået fra at være fabelagtig, til at jeg måske finder en video ud af 20 jeg synes er spændende… hvis jeg er heldig, og jeg hader det… hvis den bare vilde holde sig til hvad der var spændende, og måske pushe 1 eller 2 nye videoer i mit feed, istedet for udelukkende nyt bras

  • ✂⚋⚋⚋⚋ clb92 ⚋⚋
    link
    511 months ago

    Stephen Fry er på Mastodon, men poster ikke så meget, @stephenfry@mastodonapp.uk

    Hvad er du ellers interesseret i? Jeg har mest nogle forslag inden for tech, tinkering, digital preservation og cybersecurity, da det er hvad jeg selv følger.

    • @DenSortePingvinOP
      link
      311 months ago

      Jamen er selv økoflipper, og skal igang med datamatikeren til februar, så tech er vældig velkommen. Generel nørderi er også spændende, om det er litteratur fandom eller sådan noget tom scott/answer in progress

      • ✂⚋⚋⚋⚋ clb92 ⚋⚋
        link
        5
        edit-2
        11 months ago

        Foone
        Hardcore tech, og reverse engineering af mærkelig hardware og software: @foone@digipres.club

        Deviant Ollam
        Lockpicking, physical security, all-round great guy: @deviantollam@defcon.social

        Jason Scott
        Internet archive (han arbejder der), digital preservation: @textfiles@digipres.club & @textfiles@mastodon.archive.org

        Technology Connections
        Generel tech, du kender måske hans Youtube-kanal allerede: @TechConnectify@mas.to

        Tom Scott
        Han har også en profil, men han bruger den ikke: @tomscott@mastodon.social

        SwiftOnSecurity
        Masser af cybersecurity jokes og memes: @SwiftOnSecurity@infosec.exchange

  • @Kimusan
    link
    dansk
    110 months ago

    Hvis du vil følge en masse danskere (mange tech, en del øko, en snas aktivister og så selvfølgelig resten), så kan du søge efter helvede.net social.data.coop og ikke mindst danmarks største (så vidt jeg ved) instans expressional.social. Der er mange godtfolk imellem der er værd at følge. Find selv flere danske instanser på https://www.it-blogger.dk/oversigt-over-danske-mastodon-servere/ (siden har forøvrigt meget god viden om mastodon generelt)

    • @Grippler
      link
      1
      edit-2
      10 months ago

      Ved du hvad årsagen til, at man ikke må have en Gmail, Hotmail eller protonmail er på expressional.social? Det virker umiddelbart en smule besynderligt, specielt at gruppere protonmail med gmail…

      • @Kimusan
        link
        110 months ago

        Desværre ikke, men han der står bag serveren er flink og kan sikkert forklare årsagen