• bstix
    link
    fedilink
    arrow-up
    7
    ·
    22 days ago

    De er utroligt gode til at markedsføre sig. Det er ligemeget hvad jeg søger på så er Temu i resultatet. Nogle gange er de endda det eneste sted som tilbyder specifikke ting.

    Måske burde de ikke have lov til at markedsføre varer som ikke er CE mærket i EU ?

    Jeg har ikke købt noget hos Temu af princip. Ting kan godt blive for billige.

    Kvalitet er én ting, men det burde heller ikke være muligt at producere noget som helst til de priser, hvis man ellers betaler nogen for at lave det. Jo, Kina er virkelig stort og har effektiv stordrift af alting, men det er ikke helt nok…det er stadigvæk uetiske arbejdsforhold og statsfinansieret prisdumping.

    Klimaet behøver heller ikke lide under at jeg får ting fra Kina for at jeg kan spare en 10kr på skrammel.

    Men… Europæiske virksomheder har et seriøst problem. Der er rigtig mange som i forvejen får produkter lavet i Kina, sætter CE mærke på, og så kalder det europæisk kvalitet. Det er ikke en skid bedre etisk, men man har måske lidt bedre vilkår som forbruger.

    Jeg synes (!) at EU burde forbyde markedsføringen, sætte større krav til mærkning og stimulere mere produktionsvirksomhed indenfor EU.

    EU kan ikke overleve økonomisk alene ved at importere og videresælge Kina på samme måde som vi har gjort de sidste 30 år.

    • SorteKaninMA
      link
      fedilink
      arrow-up
      4
      ·
      22 days ago

      gode til at markedsføre sig. Det er ligemeget hvad jeg søger på så er Temu i resultatet

      Jeg forestiller mig at det har meget mindre med markedsføring at gøre og mere at gøre med hvor mange penge Temu betaler til din søgemaskine for at deres varer ryger til tops. Ellers helt enig med din kommentar

      • bstix
        link
        fedilink
        arrow-up
        3
        ·
        22 days ago

        SEO er også markedsføring i min verden.

        Men det er en kæmpe udfordring uanset, for jeg tvivler at EU kan få ret meget indflydelse over hvad Google/Meta må vise som annoncer.

    • SorteKaninMA
      link
      fedilink
      arrow-up
      3
      ·
      edit-2
      22 days ago

      Er vi villige til at ofre vores komfort og økonomi for vores etik?

      Som enkeltperson kan man måske overbevise sig selv om ja eller nej, men vi ved allesammen godt at for samfundet som helhed så er svaret et tydeligt, rungende nej. Folk ændrer ikke deres adfærd i hverdagen ud fra etik. Folk flyver ikke mindre eller spiser mindre oksekød pga. klimakrisen - de gør det fordi det bliver dyrere.

      Det er ikke for at nedgøre den indsats som tog og vegetarer gør, det er bare ikke skalerbart til hele samfundet tror jeg.