Radikale Venstre har foreslået at sænke karakterkravet for adgang til gymnasiet fra 5 til 02, i modsætning til regeringens plan om at hæve kravet. Martin Lidegaard, partiets leder, frygter, at regeringens forslag vil få flere unge til at droppe ud af uddannelsessystemet. Partiet ønsker også ens adgangskrav til alle ungdomsuddannelser samt flere erhvervsrettede HF-spor og campusmiljøer, der kombinerer forskellige uddannelsestyper. Undervisningsminister Mattias Tesfaye kritiserer forslaget som skadeligt og mener, at det vil svigte både de bogligt svage og stærke elever.

  • SorteKaninMA
    link
    fedilink
    arrow-up
    1
    ·
    26 days ago

    Er det ikke sådan lidt noget bikeshedding? Det vigtige omkring vores uddannelsessystem kan da ikke være hvor grænsen præcis ligger for hvornår man kan komme i gymnasiet. Jeg vil gætte på at hvis man sætter kravet op, så vil karaktererne også følge lidt med op, og hvis man sætter kravene ned så vil nogen få lavere karakterer.

    Det ville være fint hvis de brugte kræfterne på noget lidt vigtigere.

    • UnderbroenOP
      link
      fedilink
      arrow-up
      1
      ·
      26 days ago

      Fuldstændig. Bruge kræfterne på noget vigtigere og finde en anden måde at løse problemet ang. ungdomsuddannelserne, hvor unge, som ikke har behov for eller evner til stadig søger gymnasiet fordi “det skal eller bør man”.