• SorteKaninOPMA
    link
    fedilink
    arrow-up
    6
    ·
    edit-2
    1 month ago

    En siger:

    - De skal starte med grænserne. De skal stoppe med at lukke folk ind. Vi skal ikke blandes ind i deres problemer. Vi har vores egne problemer i det her land.

    Og en anden siger:

    - Det er den samme gamle historie om, at økonomien kollapser og ikke har det godt, og migranterne får skylden. Det sker hele tiden. Det er sket hele vejen gennem historien, og det er sket igen.

    Det er svært for det er jo ikke fordi nogle af dem har 100% ret. Det er mere nuanceret end det. Selvfølgelig skal indvandrere ikke beskyldes for problemer de ikke forårsager, men stor indvandring kan lede til problemer, se fx Sverige.

    Hvis du spørger mig, så virker det som om at indvandring generelt får folk til at blive mere bange og vrede og det trækker dem over i populistisk politik (“Build a wall” el. lign.). Så selvom indvandringen ikke er problematisk i sig selv, så leder den til politisk ustabilitet.

    Kernen af problemet må stadig være at vores verden er delt op i så tydelig rig og fattig, eller fredelig og voldelig. Vi burde hjælpe de lande hvor folk kommer fra i langt højere grad så de slet ikke havde brug for at flygte. Det ville hjælpe de lande og det ville forhåbentlig lede til mere politisk stabilitet herhjemme.

    • Assensvej
      link
      fedilink
      arrow-up
      7
      ·
      1 month ago

      Det er altid træls når immigranter bliver beskyldt for at “tage” jobs, når det var arbejdsgiveren der bestemte hvem der fik jobbet. 🤔

      • Meldrik@lemmy.wtf
        link
        fedilink
        arrow-up
        3
        arrow-down
        1
        ·
        1 month ago

        Jeg kender flere der hellere vil ansætte udlændinge, da de er mere hårdtarbejdende og ikke siger op efter kun et par dage 😅

        • SorteKaninOPMA
          link
          fedilink
          arrow-up
          4
          ·
          1 month ago

          Er det bare danskere der er dovne? Eller finder de sig ikke i dårlige jobs da der er andre jobs derude med bedre vilkår?

          • Meldrik@lemmy.wtf
            link
            fedilink
            arrow-up
            2
            ·
            1 month ago

            Det ved jeg ikke. Ved heller ikke om ovenstående er sandt, da det blot er noget jeg har fået fortalt.

            Det er nok noget kulturelt. I Danmark kan man godt være kræsen, da det er forholdsvist nemt st finde et nyt job og samtidig har vi vores sikkerhedsnet. I andre lande er man jo blot lykkelig over at have skaffet sig et lavt betalt job, da der kan være høj arbejdsløshed.

    • Grippler
      link
      fedilink
      arrow-up
      5
      ·
      1 month ago

      Hvis man skal hjælpe med at stabilisere krigsramte eller urolige regioner, så kræver det jo en form for militær indsats (enten direkte eller støttende). Men så får man jo også hurtigt problemer og beskyldes for at blande sig i ting man ikke skal.

      • SorteKaninOPMA
        link
        fedilink
        arrow-up
        1
        ·
        1 month ago

        Jo, det er også en god pointe… Men kan man ikke godt hjælpe uden at det decideret er en militær indsats? Altså en ren humanitær indsats tænker jeg på. Jeg ved ikke om det er realistisk. Det er vel lidt det man prøver at gøre i Gazastriben lige nu og det har absolut ikke været nemt.

        • Grippler
          link
          fedilink
          arrow-up
          5
          ·
          1 month ago

          Selvfølgelig kan mange ting afhjælpes med en rent humanitær indsats, men sådan nogle som Israels invasion af Gaza og Ruslands invasion af Ukraine skaber jo også mange flygtninge og kan ikke rigtig afhjælpes med en rent humanitær indsats. Borgerkrige, religiøs/politisk forfølgelse, etniske udrensninger er også svære at afhjælpe mærkbart med ren humanitær indsats.