- cross-posted to:
- lemmybread@lemmy.world
- cross-posted to:
- lemmybread@lemmy.world
@TDCN@feddit.dk lavede et indlæg for et par uger siden om en nem opskrift på rugbrød. Så den måtte jeg jo prøve. Jeg har aldrig prøvet at bage rugbrød før.
Opskriften var meget nem! Jeg havde ikke hørfrø eller chiafrø så jeg brugte sådan en femkornsblanding fra Rema sammen med solsikkekerner. Min dej endte med at være lidt vådere end hvad @TDCNs billeder viste, måske pga. forskellen i korn, men uanset hvad blev resultatet ret godt.
Jeg tror dog jeg gav den lidt for meget i ovnen til sidst - skorpen blev ret hård, hårdere end hvad der er behageligt at spise (men det er udelukkende en fejl fra min side med at bage den for meget og ingen kritik af @TDCNs opskrift). Heldigvis var den blødet op dagen efter ved at have ligget i en plastpose og så var det perfekt.
Før bagning:
Skiver:
Det er super lækkert brød! Også fedt at have sådan en stor mængde rugbrød i stedet for de relativt små pakker man plejer at købe i supermarkederne. Man får sgu meget brød af sådan en nem opskrift.
@TDCN@feddit.dk tak for opskriften, den bliver nok brugt igen på et tidspunkt :)
Ser 9000 % monster godt ud. Godt arbejde.
Ja, kerner er en joker når man bager. Det er ret uforudsigeligt for almindeligt dødelige hvor meget væske de suger.
Btw fandt jeg noget Manitobamel med 16% protein i Lidl i dag. Er spændt på hvordan det er at bage med. Laver en post hvis det bliver nice.