• Viking_Hippie@lemmy.world
    link
    fedilink
    arrow-up
    15
    ·
    11 months ago

    Regeringen vil gøre hvad som helst for at undgå at give sygeplejersker ordentlig løn og arbejdsvilkår 🤬

    • RedFoxDK
      link
      fedilink
      arrow-up
      4
      ·
      11 months ago

      Generelt udtrykker politikerne altid, at de har en forestilling om at teknologi og IT er magi. Som om alle problemer vi står med kan løse via teknologi. Om det er fordi de ingen forstand har på det område eller vælgerne er så dumme, at de bruger det som “get out of jail” kort skal jeg ikke kunne sige. Bundlinjen er vores politiker udtrykker og handler med en tillid til teknologi og IT, som om intet kan gå galt der.

      Vi kan jo bare se med SKAT. Der har man jo sparret flere medarbejder væk (medarbejder som faktisk indtjene deres egen løn hjem igen) mod at IT systemer skulle overtage deres funktioner. Systemer som viste sig ikke at fungere ordenligt (fordi menneske hjernen er bedre til at tolke skatte lovgivningen end IT systemer ville kunne for nu) og har kostet os mange mia. kroner i bedrag (selve bedraget, oprydning og den efterfølge efterforskningen) og behov for at rette op på systemerne (enten med at lave nye systemer eller forsøge at rette de fejl, som er fundet).

      Der er selvfølige også “gode historier” omkring teknologi og IT i det offentlige, men med vores politikers forestilling, så virker det mere til at være held end forstand

  • UnderbroenOP
    link
    fedilink
    arrow-up
    9
    ·
    11 months ago

    AI må hjertens gerne være en del af løsningen, men det må aldrig blive den primære løsning. Jeg kan ikke undgå at tænke på hvor mange af vores klima- og velfærdsproblemer, politikerne regner med bliver løst af teknologi, uden at vide hvad det vil koste og kræve. Og uden at vide om det er den bedst løsning for de mennesker det berør.

    • DreadPotato@sopuli.xyz
      link
      fedilink
      arrow-up
      9
      ·
      edit-2
      11 months ago

      Jeg tror ikke en skid på at “hockeystaven” handler om, at de venter på teknologien der skal løse problemerne. Det handler om, at politikerne hverken tør eller vil lægge navn til de omkostninger og ændringer som det kræver at løse problemerne, fordi det kan påvirke deres politiske karriere negativt. Så de skubber den bare foran sig med den apatiske tilgang, at det ikke kan løses med den nuværende teknologi der er, og satser på nogle andre tager den så de ikke behøver.

      • UnderbroenOP
        link
        fedilink
        arrow-up
        3
        ·
        11 months ago

        Helt enig, frygten for at lave “rigtig” upopulære beslutninger mangler ofte, fordi det kan påvirke negativt fremadrettet. Måske på nær Store Bededag?

    • RedFoxDK
      link
      fedilink
      arrow-up
      3
      ·
      11 months ago

      Som jeg skrev ovenover, så forestiller jeg mig lidt at politikerne tro at teknologi og IT er magi… Sådan en holding har folk ofte, hvis de virkelig ingen forstand har på det og bliver påvirket af en lampe kan lyse… desværre i denne sammenhængen er det de folk, som ville tvinge det umulig igennem, fremfor hvilken høre på de folk, som faktisk har viden omkring det

  • mifan
    link
    fedilink
    arrow-up
    5
    ·
    11 months ago

    Som sygeplejerske der har forladt faget og nu arbejder med IT, herinde AI, i sundhedsvæsenet mp jeg indrømme, at overskriften i første omgang fik mig at grine hånligt.

    Men når man ser resultaterne fra Køge og generelt tænker patientforløb, så er der faktisk en del, som kunne blive meget nemmere / bedre ved brug af AI. Læger og sygeplejersker arbejde dagligt med resultater af prøver, scanninger og målinger af værdier, og disse kan en AI i høj grad hjælpe med at analysere, så vi hurtigere og bedre når frem til en behandlingsplan.

    Men systemerne skal så også følge med. Den værste larm om Sundhedsplatformen har lagt sig, men det er stadig et sløvt og langsommeligt system, som kunne være så meget bedre. IT skulle jo helst gøre arbejdet nemmere, ikke være en klods om benet.