• nis
    link
    fedilink
    arrow-up
    3
    ·
    2 months ago

    Istedet brænder jeg ud energimæssigt enormt hurtigt så efter arbejde eller skole var jeg før fuldstændig flad og havde 0 energi til mig selv.

    Det er fuldstændig sådan jeg har det. På trods af medicinen (medikinet). Gad vide om jeg skal prøve en anden dosis/medicin.

    • TDCNOP
      link
      fedilink
      arrow-up
      3
      ·
      edit-2
      2 months ago

      Jeg er på 20+10 mg Ritalin Uno. Morgen og til middag. Den har to udløsninger. Den første dosis bliver udløst i løbet af 30 minutter med peak efter 1-2 timer. And dosis peaker efter 4 timer jeg tager min anden dosis efter 5-6 timer for at få et godt overlap som vare up på eftermiddagen. Har forsøgt med Concerta som er samme aktive stof (methylphenidate) men bliver udløst mere kontinuerligt over 10-12 timer. Selv om man skulle synes at det burde være det samme havde jeg langt flere bivirkninger ved concerta. Fik et enormt crash om aftenen og var fuldstændig slatten efter arbejde. Langt værre end uden medicin. Fik heller ikke det samme boost som jeg har brug for samt hovedpine og store søvnproblemer. Tror simpelthen ikke min krop optog medicinen jævnt så jeg fik for lidt dosis og den varede for længe så jeg ikke kunne sove. Gik tilbage til Ritalin Uno og det er det jeg kører med nu og det virker rigtig godt. Snak med din psykiater og/eller læge om at prøve lidt forskelligt. Alle reagerer forskelligt selv om det er samme aktive stof.

      Tilføjelse: Så vidt jeg kan læse mig til er medikinet og Ritalin ikke helt ens i deres udløsningsprofil. Læs her hvor det bliver forklaret ret godt synes jeg

      https://www.reddit.com/r/ADHD/comments/yr7jh6/comment/ivu12h7/?utm_source=share&utm_medium=mweb3x&utm_name=mweb3xcss&utm_term=1&utm_content=share_button

      Der er også dette billede

      • nis
        link
        fedilink
        arrow-up
        3
        ·
        2 months ago

        Interessant. Jeg tager Medikinet CR/retard, og det kunne godt passe med et crash om eftermiddagen.

        Jeg kan huske at jeg under udredningen prøvede et andet præperat. Det gjorde mig vildt deprimeret, med det samme, så det stoppede jeg med efter to piller. Jeg kan desværre ikke huske hvad det var.

        Jeg snakker med en voksen om det snart.

        Tak for info 😀