• KlorofylM
  link
  fedilink
  arrow-up
  2
  ·
  9 days ago

  Kender også andre der har lavet lejlighed i Kbh tricket, som så nu er en million foran os andre, der startede direkte med hus på landet. Det er ret smart. Samtidig kunne de undgå biler mens de boede i Kbh og havde derfor mulighed for at investere en del.

  Er også bosat på Midtsjælland. Men har dog ingen ide om hvor meget huset er steget nu. Det er en landejendom, så det er praktisk talt umuligt at finde salg af sammenlignelige ejendomme i nærområdet. Efter to år var ejendommen dog steget 15 % i følge banken.

  Vi var dog heldige med lånet og endte med at få omlagt fra 2 % 30 års til 0.5 % 20 års fastforrentet, hvilket gør at huset er udbetalt når vi begge er 53 år. Har “været nødt til” at sætte ungerne i privatskole, så den udgift slipper vi også for om 10 år, og om 3 og 4 år stopper ungerne i SFO, hvilket også frigiver nogle penge. Så der er da klart lys for enden af tunellen, og potentielt mulighed for en tidlig tilbagetrækning. Jeg kan dog rigtig godt lide mit arbejde, kan bare ikke lide at bruge 37 timer om ugen på det.

  • Grippler
   link
   fedilink
   arrow-up
   3
   ·
   edit-2
   9 days ago

   Jeres situation lyder meget lig den vi sidder i (bortset fra at vi har parcelhus og ikke landejendom), begge vores er også på privatskole (og SFO), så ja det frigiver også nogle tusinde kroner for os når de er færdige med det. Vi har haft nogle perioder hvor min kone har gået hjemme med børnene, så der har vi ikke kunne lægge det store til siden. Så opsparingen er ikke helt der hvor den “burde” være, men forhåbentlig kan friværdien i huset opveje det lidt i sidste ende.

   • KlorofylM
    link
    fedilink
    arrow-up
    2
    ·
    9 days ago

    Synes 0.5% fastforrentet lån er sindssygt nice. Bliver lidt glad hver gang jeg logger ind på totalkredit og ser hvor mange af de penge vi smider afsted der rent faktisk går til nedbetaling.

    • Grippler
     link
     fedilink
     arrow-up
     2
     ·
     9 days ago

     Ja det er virkelig fedt at man ikke spilder en stor del af sine penge på renter.

     • SorteKaninOPMA
      link
      fedilink
      arrow-up
      2
      ·
      9 days ago

      Sidder selv med et lån på cirka 4.5% rente 🫠

      Forsøger virkelig hårdt at betale det tilbage så hurtigt jeg kan så jeg undgår at bruge for mange penge på renter.

      • Grippler
       link
       fedilink
       arrow-up
       2
       ·
       9 days ago

       Av for den…over 20-30 år gør det virkelig også en kæmpe forskel.

      • KlorofylM
       link
       fedilink
       arrow-up
       1
       ·
       9 days ago

       Shit. Øv I ikke nåede at hoppe på de lave renter.

  • SorteKaninOPMA
   link
   fedilink
   arrow-up
   2
   ·
   9 days ago

   Jeg kan dog rigtig godt lide mit arbejde, kan bare ikke lide at bruge 37 timer om ugen på det.

   Så enig! Jeg tænker at hvis jeg trak mig tilbage tidligere så ville jeg nok stadig lave noget sjov deltidsarbejde. Fx være censor til eksamener eller sådan noget.

   • KlorofylM
    link
    fedilink
    arrow-up
    3
    ·
    9 days ago

    Det har jeg faktisk også overvejet. Min far underviste på aftenskole som lidt extra. Det virkede super hyggeligt. Der var meget få elever, og de var der frivilligt for at lære noget. Min svigerfar var tilsynsførende under eksamener på DTU helt til han blev 80, og har generelt engageret sig i foreninger der vedligeholder og sejler med gamle skibe. Blandt andet museumsskibet SS Bjørn. Som jeg ser det har både det frivillige og betalte arbejde bidraget rigtig meget til hans livskvalitet, og til at han stadig er frisk i både hjerne og kroppen og har en god bunke venner. For fem år siden, da han var 78, vandrede vi 13 km i bjerge med ham.