Har brugt Manitobamel med 12.5 % protein og fuldkornsmel med 14% protein fra Mariager ( købt på Roskilde Dyrskue ). Der er 2% salt i. Dejen blev rørt sammen for 24 timer siden og har hygget sig i en skål ind til for en time siden hvor jeg formede nogle flutes, som så er fyldt helt sammen som på billedet ses. De er pt i ovnen.

  • KlorofylOPA
    link
    fedilink
    arrow-up
    6
    ·
    3 months ago

    Smagsmæssigt spiller brødet virkelig godt. Det grove mel er i øvrigt fra mejnerts mølle. Skrev forkert i mit oprindelige indlæg.

  • SorteKaninA
    link
    fedilink
    arrow-up
    5
    ·
    edit-2
    3 months ago

    Vi er da nødt til at se et billede når de kommer ud af ovnen! Sikke en teaser!

    • KlorofylOPA
      link
      fedilink
      arrow-up
      4
      ·
      edit-2
      3 months ago

      Fik taget dette ;) ovnen er ny ( brugt, men for mig uprøvet ), så skal lige lære hvordan den bedst bager boller. Disse er bagt på fuld varme, hvilket jeg måler til at være over 300 grader. Havde en plade af rent jern i 8mm tykkelse i den gamle ovn. Desværre er ovnrummet i den nye ( energiklasse a+ kræver mere isolering = mindre ovnrum ) lidt mindre, så pladen kan ikke være i ovnen. Men tror jeg må skære den til. At kunne afleverer super meget varme til dejen ret hurtigt er vist essentielt for bagningen, og her er rent jern er ret godt materiale.

      • President_PyrusMA
        link
        fedilink
        arrow-up
        4
        ·
        3 months ago

        At kunne afleverer super meget varme til dejen ret hurtigt er vist essentielt for bagningen

        Enig, dog er damp også et rigtig godt værktøj til bagning. Der er en grund til at bagere bruger dampovn, og at jeg selv bager i gryde, som fungerer som en fattigmands dampovn. Det hjælper virkelig meget på ophævningen i ovnen.