1. Er grundlovsdag ikke sådan set vores nationaldag allerede? Vi fejrer trods alt vores styreform.
    2. Vi har lige afskaffet en helligdag, officielt fordi vi ikke havde råd til den. Men når man efterfølgende snubler over 16mia ekstra, så var det vel for at alle skulle forstå Mette Frederiksens krisenarrativ, og derfor måtte give lidt. Hvis vi skulle have en ny fridag, så runger den officielle argumentation, for Store Bededags afskaffelse, godt nok noget hult.
    • @SorteKaninOPMA
      link
      518 days ago

      Er grundlovsdag ikke sådan set vores nationaldag allerede?

      Ikke rigtigt. Det er ikke officielt en nationaldag. Og fejringen er ingenting i forhold til hvordan andre lande fejre deres nationaldag.

      • Men hvad er det de andre lande fejrer på deres nationaldag? På https://da.wikipedia.org/wiki/Nationaldag er der opremset nogle nationaldage, jeg ved ærligt talt ikke hvordan de er udvalgt. Men ser man bort fra EU, der ikke er et land, og Danmark, der vel ikke skulle være på listen, så er der 24 lande.

        Af de 24 lande fejrer de 10, Afghanistan, Albanien, Estland, Finland, Grækenland, Island, Letland, Litauen, USA og Åland, deres selvstændighed. 7 lande, Canada, Frankrig, Italien, Norge, Rumænien, Tyskland og Ungarn, fejrer deres grundlov eller et lign. skifte i styreform. De sidste 7 lande, Australien, Færøerne, Grønland, Irland, Luxemburg, Spanien og Sverige, fejrer div. mærkedage. Spørgsmålet er om Grønlands nationaldag måske også godt stå på listen med selvstændighed, ligesom Ungarns også godt kunne være en uafhængighedsdag.

        Så hvad skulle vi fejre i Danmark? Vi er jo ikke blevet uafhængige af andre. Jeg er godt tilfreds med at vi fejrer grundloven som nu, det behøver ikke være en helligdag - det vil nærmest gøre den mindre værd end nu, hvor nogen har fri pga overenskomst, men andre faktisk selv betaler for at holde fri. Uanset hvad vi så skulle vælge, så kommer det til (i hvert fald for mig) at virke påtaget, når det ikke er en beslutning, der er truffet ifm. den begivenhed der fejres.

  • @President_PyrusM
    link
    518 days ago

    Grundlovsdag ville vel også være den samfundsøkonomisk billigste dag at gøre til fuld helligdag. Mange har i forvejen fri eller holder en halv fridag, så det vil ikke være ligeså dyrt som en tilfældig dag.

  • @SorteKaninOPMA
    link
    318 days ago

    Jeg synes godt vi kunne blive inspireret lidt af Norge. Det er så skægt at være der til deres nationaldag og de går så meget op i det. Det er en virkelig rar dag.

  • @EvilCartyen
    link
    318 days ago

    Jeg synes egentlig ikke der er et særligt behov for at fejre os selv en hel dag :) Jeg synes egentlig vi er selvtilfredse nok i det her land :D