• @SorteKaninMA
    link
    5
    edit-2
    21 days ago

    Håber stadig de på et eller andet tidspunkt kan rive sig løs fra storbritannien.

    Forresten, hvor er det fedt at vi kan snakke på dansk om udenlandske nyheder. Jeg har slet ikke tænkt over hvor meget det har manglet på /r/Denmark.

    • @Max
      link
      dansk
      421 days ago
      1. Hvorfor?
      2. Jeg er helt enig.
      • @SorteKaninMA
        link
        321 days ago

        Jeg synes bare det skotske folk fortjener det. De er blevet trukket rundt i manegen af England så længe og Brexit er jo det store eksempel. Jeg ville elske hvis Skotland kunne rive sig løs og så komme ind i EU igen.

        Men jeg er ikke ekspert i emnet på nogen måde, det er bare min lænestolsmening.

        • @Max
          link
          dansk
          4
          edit-2
          21 days ago

          Skotland har, som jeg husker det, et ret stort budgetunderskud på omtrent ti procent, som er betalt af sydboerne (læs: de onde angelsaksere) og per automatik udelukker EU-medlemskab. Skotland skal altså spare knap en tiendedel af dets offentlige udgifter væk som udgangspunkt, hvis de vil tilslutte sig unionen, hvilket jeg har svært ved at se for mig.

          Jeg er ikke som sådan imod skotsk selvstændighed, men man har vel allerede set hvordan det at forlade en større mellemfolkelig sammenslutning i sidste ende svækker begge parter, så som skotte ville jeg være forsigtig. Min personlige opfattelse er, at SNP har forkastet alle finanstallene for at føre en vildledende kampagne om en ideel, velfungerende skotsk stat, som i praksis slet ikke er realistisk. Jeg tror hellere, at vi må vente på, at Storbritannien i sin helhed melder sig ind i EU igen, omend det så må være lidt længere henne ad vejen.

    • @EvilCartyen
      link
      421 days ago

      Er spændt på næste valg i UK - den nuværende regering kunne godt risikere at skubbe mange vælgere til SNP, men jeg er usikker på hvor de står popularitetsmæssigt nu hvor Sturgeon er væk.

      • @Max
        link
        dansk
        321 days ago

        Som jeg forstår det er Labour i fremgang i Skotland pga. Sturgeon, Yousaf og den konservative regering, men jeg er ikke ligefrem skotte, så det kan være, at jeg tager fejl.