Hej alle computerdanskere,

Mig der tager eksamen i år prøver at skaffe et job som softwareingeniør eller programudvikler lige nu. Jeg har indtil nu fået nogle ghostings og afslag fordi jeg ikke har lige meget professionel erfaring som de andre kandidaterne. Jeg søgte til et (konsult)firma for en stilling som cybersikkerhedsingeniør og blev afvist (en måned) efter jobsamtalet. De fandt nogen med mere erfaring. Inden jeg søgte til cybersikkerhedsjobbet og når jeg blev afvist meddelte firmaet mig at en anden afdeling var “stærkt interesseret” af min profil. Det er afdeligen der fokuserer på rådgivning og teknisk revision af klientvirksomhedernes IT-system blandt andet. Der er inget programmeringsarbejde selvføgeligt, men det er “rekommenderet at kandidater har IT-erfaring”. Jobbeskrivelsen gør det åbenbart at de søger først og fremmest civiløkonomer men de er ligeglade uanset hvad kandidaten har for baggrund. (Lyder det som et tegn på lav løn?)

Dette er ikke mit drømjob men det er en stor internationel virksomhed. Burde jeg søge til lignende roller i andre firmaer eller fokusere kun på tekniskt arbejde? Jeg ved ikke hvis det er en ulempe at have ikke-tekniske joberfaring inden teknikindustrien i almindelighed. Bliver jeg indelåst i ikke-tekniske roller fremover hvis jeg tager et ikke-tekniskt job?

  • Peter Makholm (Dansk)
    link
    fedilink
    54 months ago

    @Andreas Jeg ville til enhver tid tillægge det mere værdi hvis en ansøger havde arbejdet et år med “rådgivning og teknisk revision af klientvirksomhedernes IT-system blandt andet” end en ansøger der havde arbejdet som chauffør eller gået ledig.

    Lønmæssigt ville jeg ikke være bekymret over at de er åbne for andre tekniske kandidatgrader end civiløkonom. Måske ville jeg overveje om jeg kulturelt var et godt match, men erfaringsmæssigt vil det være bedre end ingen erfaring.

    • AndreasOP
      link
      2
      edit-2
      4 months ago

      Tak! Jeg tænker ikke gå ledig uanset. Du har ret at det er værst, hvis det er et hul i CV:et. Problemet er, at hvis jeg søger til et tekniskt job om 2 år med ikke-teknisk erfaring og de andre ansøgere havde arbejdet med udvikling inden de 2 årene, så ligger jeg i en værre position end dem. Det er intet juniorroller der ansætter folk uden erfaring længere, undtagen når man er nyuddannet. Det føles som om jeg bare har muligheden at komme ind i industrien en gång, og hvis jeg er uheldig, kan jeg ikke konkurrere med de andre kandidaterne i fremtiden. Ved ikke om det er sandt eller bare paranoia.

      (Undskyld hvis jeg skriver som en brækket arm)

      • Peter Makholm (Dansk)
        link
        fedilink
        34 months ago

        @Andreas Du har ret i at værdien af din uddannelse som adgangsbillet til et arbejde aftager med tiden. Så selvfølgelig skal du vedligeholde og bygge på dine kompetencer.

        Men du skal heller ikke undervurdere værdien af en mere forretningsorienteret forståelse og et mere holistisk systemkendskab kan give. Det kan muligvis endda være en genvej til en seniorrolle.

        Men du skal også holde dine udviklerevner vedlige undervejs, men det behøves ikke at være som en fuldtidsstilling.

  • @SorteKaninMA
    link
    5
    edit-2
    4 months ago

    Det gør jo ikke noget, du kan altid bare lade vær med at skrive det på CV’et. Så søg endelig andre jobs og så skift bare. Jeg tror ikke du vil blive indelåst.

    Men det er også bare en hård tid lige nu at blive hyret i. De fleste firmaer fyrer folk nu for tiden og hyrer ikke særlig meget. Det er desværre bare dårlig timing.

    (Forresten så havde jeg helt misset denne tråd og det er da utroligt at vi nu er på et punkt hvor jeg ikke engang kan følge med!)

    • @farsinuce
      link
      44 months ago

      og det er da utroligt at vi nu er på et punkt hvor jeg ikke engang kan følge med!

      Tid til at ansætte flere admins. Har du en fuldtidsstilling til @Andreas?

      • AndreasOP
        link
        44 months ago

        Det måste jeg overveje…

        Pros: Relevant erfaring som saneringsingeniør i en teknisk miljø
        Cons: 0 DKK i løn

        • @SorteKaninMA
          link
          34 months ago

          Hvis du vil lære noget Rust er du velkommen til at spørge om hjælp :P

          • AndreasOP
            link
            34 months ago

            Jeg prøver at lære det selv men skal aldrig sige nej til hjælp 👀 Bygger du noget projekt i Rust lige nu?

            • @SorteKaninMA
              link
              34 months ago

              Jeg har brugt det siden 2019. Har brugt det i mange forskellige ting. Vil selv sige at jeg kender sproget rimelig ud og ind :)

    • AndreasOP
      link
      3
      edit-2
      4 months ago

      Det skal vel se endnu værre ud at ikke have noget på CV:et under nogle år?! Det jeg er urolig om er hvor alle tekniske job der ikke behøver erfaring er kun til nyeksamineret (jeg husker ordet nu det er nyuddannet) På alle andre stillinger står det f.eks. “mindst 2-3 års erfaring som ingenjør” for juniorroller. Min tankebane er, hvis jeg arbejder med noget ikke-tekniskt i 3 år og søger nyt job har jeg 0 års relevant erfaring og er ikke nyuddannet, så jeg kvalificerer til intet og bliver indelåst i ikke-tekniske job fremover.

      Tillykke med feddit.dk:s tilvækst også!

      • @SorteKaninMA
        link
        44 months ago

        Det skal vel se endnu værre ud at ikke have noget på CV:et under nogle år?!

        Som jeg ser det kan du vel enten tage et job som er lidt uden for din ekspertise og ikke vise det på CVet eller bare ikke have noget job overhoved.

        Alt andet lige, så er det vel bedre at have et job som du ikke skriver på CVet end ikke at have noget job (som jo naturligvis heller ikke tilføjer noget til CVet).

        Men jeg har ikke nogen særligt specielle råd. Jeg har personligt blot sat mig til “open for work” på LinkedIn og det har været nok til at få recruitere til at skrive til mig omkring jobs. Men jeg er måske bare heldig.

        Der er desværre meget held i det. Husk det og lad det ikke få dig til at føle dig mindre værd eller dårlig.