Hej alle computerdanskere,

Mig der tager eksamen i år prøver at skaffe et job som softwareingeniør eller programudvikler lige nu. Jeg har indtil nu fået nogle ghostings og afslag fordi jeg ikke har lige meget professionel erfaring som de andre kandidaterne. Jeg søgte til et (konsult)firma for en stilling som cybersikkerhedsingeniør og blev afvist (en måned) efter jobsamtalet. De fandt nogen med mere erfaring. Inden jeg søgte til cybersikkerhedsjobbet og når jeg blev afvist meddelte firmaet mig at en anden afdeling var “stærkt interesseret” af min profil. Det er afdeligen der fokuserer på rådgivning og teknisk revision af klientvirksomhedernes IT-system blandt andet. Der er inget programmeringsarbejde selvføgeligt, men det er “rekommenderet at kandidater har IT-erfaring”. Jobbeskrivelsen gør det åbenbart at de søger først og fremmest civiløkonomer men de er ligeglade uanset hvad kandidaten har for baggrund. (Lyder det som et tegn på lav løn?)

Dette er ikke mit drømjob men det er en stor internationel virksomhed. Burde jeg søge til lignende roller i andre firmaer eller fokusere kun på tekniskt arbejde? Jeg ved ikke hvis det er en ulempe at have ikke-tekniske joberfaring inden teknikindustrien i almindelighed. Bliver jeg indelåst i ikke-tekniske roller fremover hvis jeg tager et ikke-tekniskt job?

  • AndreasOP
    link
    34 months ago

    Jeg prøver at lære det selv men skal aldrig sige nej til hjælp 👀 Bygger du noget projekt i Rust lige nu?

    • @SorteKaninMA
      link
      34 months ago

      Jeg har brugt det siden 2019. Har brugt det i mange forskellige ting. Vil selv sige at jeg kender sproget rimelig ud og ind :)